Tota la programació de la nova temporada en el Teatre Principal

La temporada de tardor arriba plena de propostes per a públic adult i infantil en el Teatre Principal de Castelló

Tota la programació de la nova temporada en el Teatre Principal
19/09/2019 -

La temporada de tardor 2019 del Teatre Principal de Castelló està a punt de començar amb un total de 47 espectacles programats, huit d’ells per a públic infantil i familiar.

El lema triat per a aquesta temporada cultural a Castelló és “Tria cultura!”, amb el qual l’IVC vol consolidar una programació de molta qualitat i varietat en totes les disciplines artístiques, com la dansa. Propostes d’alt nivell com a “Fronteres“, que s’estrenarà al novembre; o “CARMEN.maquia”, que arrancarà la temporada el pròxim 5 d’octubre.

Durant la presentació de la programació, Vicent Marzà, regidor de Cultura, va explicar que han observat que cada vegada es fidelitza més a la gent i hi ha hagut una crescuda exponencial de públic. El Teatre Principal va acollir a un 130% més d’espectadors en el primer trimestre de la temporada passada respecte a l’anterior, igual que altres centres culturals de la capital de la Plana com l’Auditori. Això es deu a la varietat de la programació per a tots els públics, promocions, i abonaments i descomptes, ha explicat Marzà. Com a novetat, aquesta temporada s’estrenen els abonaments trimestrals per a menors de 30 anys, per a fidelitzar a un públic més jove.

Programació temporada tardor 2019 Teatre Principal

La temporada s’estrenarà el pròxim 5 d’octubre amb l’espectacle “CARMEN.maquia“, de la companyia Titoyaya Dansa, revisant el clàssic de Mérimée en clau contemporània. Aquesta obra forma part del repertori de companyies americanes de prestigi; i la companyia valenciana presenta una versió molt especial, mantenint l’argument original amb gran qualitat artística i rigor tècnic.

CARMEN.maquia. guiadelocio.com

La programació continuarà amb “Una Ilíada”, un monòleg en català que es podrà gaudir el 2 de novembre. Amb una durada d’1 hora i mitja, aquest espectacle va ser creat per Lisa Peterson i Denis O’Hare a partir de “La Ilíada” d’Homer. Es tracta d’una relectura actualitzada sobre la insalvable atracció humana pel caos i la violència, protagonitzada per Eduard Farelo.

Reprenent la dansa, el 16 de novembre arriba “L’espina que va voler ser flor o la flor que va somiar amb ser bailaora, d’Olga Pericet. Les seues creadores, Carlota Ferrer i la mateixa Olga, la defineixen com una sèrie d’escenes contemporànies amb llenguatge flamenc. A través d’aquest art, ens narra un viatge personal, i la protagonista es fica en la pell de dones de diverses generacions.

El 30 de novembre es podrà gaudir d’una divertida història en català, “Lapònia“. Dirigida per Cristina Clemente i Marc Angelet, compte la història de dues famílies que es troben a Lapònia per Nadal. Es tracta d’una comèdia de veritats, mentides i secrets entre els éssers estimats.

Espectàcles infantils en el Teatre Principal

D’altra banda, aquesta temporada porta una programació diversa també per a un públic familiar i infantil en el Teatre Principal.

Començant el 20 d’octubre, s’estrena “Biblioteca de cordes i nusos”, recomanada a partir dels 6 anys fins als 12. José Antonio Portillo ens convida a entrar en una biblioteca circular de fusta, per a mantenir un diàleg entre la mirada de l’espectador i els textos, partitures, dissenys i objectes que es troben allí.

També cal destacar l’espectacle “Pelegrins“, el 27 de desembre, amb una entrada a sol 4 euros. Fusiona teatre, titelles i cinema d’animació, produït per Voilà Produccions. Compte la història d’una xiqueta que es veu obligada a deixar la seua ciutat arrere per la guerra. En la seua vella per arribar al mar i trobar al seu pare, coneixerà a personatges que li faran veure la importància de valorar el que es té.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari