El Planetari proposa una àmplia i diversa programació d'activitats familiars per a Pasqua

El Planetari proposa una àmplia i diversa programació d'activitats familiars per a Pasqua
27/03/2021 -

El Planetari de Castelló reforça la seua programació de Setmana Santa amb sis dies d’activitats, del 6 a l’11 d’abril, de matí i de vesprada, per a públic familiar. L’exposició ‘Morelladón & Cia’ apropa als visitants les troballes paleontològiques de la comarca dels Ports i serà l’eix central dels PaleoTallers i els PaleoJocs, els quals buscaran el rastre i les pistes dels dinosaures per les dues sales d’una mostra que suma ja centenars de visites des de la seua obertura, en octubre passat.

“El Planetari torna amb més ganes que mai de fer gaudir tota la família amb activitats divulgatives i educatives en aquests dies de vacances”, ha explicat la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, qui ha posat l’accent en què la programació que ha dissenyat el centre, de la mà del coordinador d’activitats, Carles Garcia, “és molt diversa” i que “posiciona l’espai com a alternativa d’oci per a les famílies que volen que els menuts i les menudes comencen a descobrir la ciència”.

Quant als PaleoJocs sobre dinosaures i arqueologia, es duran a terme de dimarts a divendres en horaris alterns a les 11.00 i a les 12.30 hores, amb activitats que van Seguint la pista del Morelladón o Buscant dinosaures. A més, l’espai científic del Grau de Castelló suma els PlanetaLab i els PlanetaJocs, amb els quals es posen en valor els recursos propis com el pèndol de Foucault, el rellotge de Sol, els miralls i la botànica de la zona. Els PlanetaJocs seran cada dia a partir de les 17.00 hores, mentre que els PlanetaLabs seran dimecres (Química del Planetari) i divendres (Coets del Planetari) a les 12.30 hores.

El diumenge 11, en paral·lel, se celebraran els tallers Dones i la Ciència, amb dos tallers temàtics per tal de visibilitzar i donar a conéixer el treball, d’una banda, de la bioquímica i investigadora en genètica molecular, Margarita Salas, amb tallers d’extracció d’ADN; i de l’altra de l’astrònoma mexicana Paris Pismis, amb l’el.laboració de maquetes de cúmuls estel·lars.

Les activitats són gratuïtes i s’ha de realitzar una inscripció prèvia, mitjançant la plataforma Eventbrite de l’Ajuntament de Castelló. L’aforament està limitat a 20 persones per afavorir el compliment dels protocols covid, amb l’ús obligatori de la mascareta i el control d’accessos i persones.

Projeccions i sessions en viu

A la programació habitual de projeccions a la cúpula es sumen 9 pel·lícules, amb 17 sessions en valencià i castellà, les quals inclouen la nova cinta estrenada aquest 2021, per al 30é aniversari del Planetari ‘Beyond the sun: Més enllà del Sol’. Entre el 6 i l’11 d’abril també hi haurà dues sessions matinals (a les 11.00 i 12.30) a més d’una sessió de vesprada (a les 17.00 hores).

De vesprada (a les 18.30 hores) el Planetari oferirà sessions en viu, que versaran sobre El firmament d’abril i descriuran el cel nocturn a nivell bàsic observable des de Castelló. En aquest taller es descobreixen les constel·lacions més interessants de cada mes i aquelles que són estacionals, a més d’esdeveniments astronòmics. També es durà a terme una observació de planetes, amb orientació i visualització de Mart, Júpiter, Saturn i Venus, i es donaran a conéixer les Històries amagades, amb tasts dels mites de l’antiguitat grega d’algunes de les constel·lacions més conegudes del firmament.

Per a les projeccions i les sessions en viu, dirigides a un públic general, l’aforament serà de 30 persones. S’accedirà amb l’entrada anticipada que es pot aconseguir al web entrades.castello.es o a la mateixa taquilla, per 4 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari