Observa les estreles i els planetes aquest estiu en el Planetari de Castelló

La programació d’aquest estiu del Planetari de Castelló porta moltes soepreses, com observacions de la lluna i projeccions de documentals per a tots els públics

castellonturismo.com

Observa les estreles i els planetes aquest estiu en el Planetari de Castelló
01/07/2019 -

El Planetari de Castelló, situat al Grau, va ser el primer edifici de les seues característiques en ser construït a la Comunitat Valenciana, en maig de 1991. Des d’aleshores, no ha deixat de ser la seu d’importants esdeveniments i activitats relacionades amb l’astronomia i la divulgació de la ciència, incloent-hi observacions del cel obertes al públic, visites guiades o projeccions de documentals.

Quan arriba l’estiu, la programació del Planetari de Castelló s’ompli d’activitats per a tots els públics, per tal d’apropar a la ciutadania la ciència, l’astronomia i el coneixement dels planetes i altres cossos celestes que ens rodegen, però que en moltes ocasions no coneixem bé. Així, durant aquests anys el Planetari ha sigut seu d’algunes exposicions, tant pròpies com externes, que han donat al públic una visió molt variada de la ciència.

Vine a veure les estreles al Planetari de Castelló

Observar el cel és una activitat que portem fent des del principi de la humanitat; veure més enllà del que els ulls poden veure. El Planetari de Castelló ofereix l’oportunitat de veure les estreles en els mesos de juliol i agost de 2019.

L’activitat es durà a terme cada dimecres entre les 22:30 i les 00:30 hores, en l’esplanada en enfront de l’edifici del Planetari.

Cada dimecres ens trobarem davant d’un mapa celeste diferent: el dia que hi haja lluna creixent, serà la protagonista de les observacions, mentre que la resta de dies s’observaran els planetes visibles i algunes estreles dobles. No obstant això, l’activitat està subjecta a les condicions meteorològiques de cada dia, i no es podrà evitar per complet la contaminació lluminosa de la ciutat.

Aquesta activitat és gratuïta i d’accés lliure, així que no ho dubtes, i apropa’t al Planetari de Castelló aquest estiu.

Com a esdeveniment especial, el pròxim 16 de juliol de 2019 tindrà lloc un eclipse parcial de lluna, així que aquest dimarts també es podrà acudir al Planetari a partir de les 22h. Des de Castelló, es podrà veure com la lluna s’alçarà sobre l’horitzó i arribarà al punt de contacte amb l’ombra de la Terra.

Projeccions en juliol i agost en el Planetari

Per altra banda, des de l’1 de juliol fins al 31 d’agost de 2019 es podrà gaudir de projeccions setmanals de documentals relacionats amb la ciència i l’astronomia en el Planetari de Castelló.

Alguns dels documentals estan dirigits a un públic infantil, com “Iaia Terra”, o “La xiqueta que sabia caminar al revés”. La resta són per al públic general, com “Astronomia, 3000 anys d’observació del cel” o “De la Terra a l’Univers”.

Els documentals es podran veure en castellà o valencià, per un preu general de 4 euros l’entrada (3 euros l’entrada reduïda per a jubilats o pensionistes, menors d’edat, estudiants, desempleats o famílies monoparentals/nombroses). També hi ha una entrada educativa per 2 € per a grups.

Les projeccions es duran a terme de dimarts a diumenge. Cada documental té una durada d’aproximadament mitja hora i hi haurà una projecció per hora. De dimarts a divendres s’oferiran tres projeccions, de 18 a 20 hores; mentre que el dissabte seran sis, d’11 a 20 hores. Els diumenges, igual que els dies festius, hi haurà tres documentals d’11 a 13 hores.

Per a consultar els horaris i els documentals que seran projectats, tota la informació es troba en la pàgina web de l’Ajuntament de Castelló, i en aquest enllaç: http://www.castello.es/archivos/596/PlanetariPrograma201907.pdf

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari