El Planetari de Castelló prepara la seua programació de Nadal

Aquest desembre hi haurà projeccions especials en Nadal i tallers tots els diumenges al matí

El Planetari de Castelló prepara la seua programació de Nadal
03/12/2019 -

Visitar el Planetari de Castelló sempre és un bon pla cultural per a un cap de setmana o una vesprada de festiu. A més, per Nadal, i durant tot el mes de desembre, el centre prepara activitats d’allò més especials per a un públic familiar, amb tallers als matins i projeccions, a més de les exposicions que es van renovant durant tot l’any.

Per al Nadal 2019, el Planetari ha preparat tallers tots els diumenges de desembre, projeccions durant tot el mes, i també sessions especials durant els dies més pròxims al Nadal. Qualsevol dia de la setmana, excepte els dilluns que roman tancat, pots acostar-te per a gaudir de la programació del Planetari de Castelló.

Desembre de tallers en el Planetari

Durant tot el mes, el Planetari de Castelló ha programat tallers cada diumenge a les 11 hores, dirigits a un públic familiar, en el qual poden participar xiquets i xiquetes de 4 a 12 anys. La participació en els tallers és gratuïta, no cal reservar plaça ni recollir invitacions. Són d’accés lliure fins a completar aforament, per la qual cosa es prega puntualitat.

Començant per diumenge que ve 8 de desembre, el taller serà dedicat al planeta roig, amb “Explorant Mart”. Serà un taller d’exploració i descobriment de Marta, objectiu de nombroses missions espacials que volen descobrir els seus misteris. Els i les participants podran construir una maqueta d’aquest planeta veí amb materials naturals i portar-li-la a casa.

El següent taller serà el dia 15, en el qual es fabricaran decoracions de Nadal de temàtica de naus espacials i instruments musicals. Mentrestant, també se celebrarà el Concert Sota les Estreles “Star Wars”. Els alumnes de l’Escola de Música de la Va unir Musical del Grau ens delectaran amb tres concerts en un matí: a les 11, a les 11.45 i a les 12.30. Per a poder assistir a aquest esdeveniment, sí que és necessària la recollida d’invitacions en taquilla 30 minuts abans que comence l’espectacle.

Per al diumenge 22, amb les Festes molt a la vora, se celebrarà el Taller de Decoració Nadalenca. Els més xiquets podran crear els seus propis dissenys astronòmics amb objectes naturals i reciclats. Podran servir per a decorar els arbres de Nadal a casa o col·locar-ho en l’arbre del Planetari

El diumenge 29 el taller estarà dedicat al Solstici d’Hivern. Amb el Solstici, els dies són més curts i fa més fred, fenòmens que es poden explicar gràcies a l’astronomia. Per a aquest taller, més informatiu, s’ensenyarà què és el solstici i quines conseqüències té, amb l’elaboració un maqueta simulant el moviment de la Terra girant al voltant del Sol i neu artificial.

Finalment, aquest cicle de tallers acabarà el diumenge 5 de gener, abans de Reis. L’últim Taller serà Periheli, en el qual els xicotets podran descobrir com estarà col·locada la Terra aqueix dia, més prop del Sol. Farà més calor?

Cada taller té una duració d’1 hora i 45 minuts.

Proyeccions en desembre en el Planetari

El Planetari de Castelló sempre està programant projeccions en diferents idiomes durant tot l’any, així que aquest mes amb les Festes Nadalenques pel mig no anava a ser menys. Comptarà amb una programació regular que va arrancar el passat 1 de desembre, però també algunes projeccions especials per als dies 26 i 27 de desembre, i 1 i 2 de gener.

Durant tot el mes, hi haurà dues projeccions els dies entre setmana, de dimarts a divendres, a les 13 i a les 14 hores. Els dissabtes seran sis, a les 11, 12, 13, 17, 18 i 19 hores. Finalment, els diumenges al matí les projeccions seran a les 11, 12 i 13 hores. La majoria de les projeccions seran en castellà o en valencià, encara que també hi haurà dues sessions en anglés i dos en francés. Aquests són els documentals que es podran veure al desembre:

 • Explorant el Sistema Solar”: els dimarts a les 13 hores i el dissabte a les 12 en castellà; el divendres a les 13 i el diumenge a les 12 en valencià
 • Cel Profund“: els dimecres a les 13 i els dissabtes a les 11 en valencià; els divendres a les 14 en francés
 • Àvia Terra“: els dijous a les 13 hores i els diumenges a les 13, només en castellà
 • Oceans en l’Espai“: una única sessió els dimarts a les 14 hores en anglés
 • Terra a l’Univers“: una sessió els dimecres en anglés a les 14 hores i els dissabtes a les 13 en valencià
 • Astronomia, 3000 anys d’observar el cel“: els dijous a les 14 hores en anglés i el dissabte a les 19 en castellà
 • Planetes Estranys“: els dissabtes a les 17 hores només en castellà
 • La xiqueta que sabia caminar a l’inrevés“: una única sessió els dissabtes a les 18 hores en valencià
 • Mil mil·lions de sols“: una única sessió el diumenge a les 11 hores en castellà

Les entrades es poden adquirir a través de la web entrades.castello.es o en taquilla 30 minuts abans de cada projecció. L’entrada general són 4 euros; però les persones jubilades, pensionistes, menors entre 4 i 18 anys o majors de 65, estudiants, aturats i famílies nombroses o monoparentals, pagaran 3 euros si presenten acreditació. Per a grups educatius, les entrades són només de 2 euros.

Per part seua, els dijous i divendres més pròxims al Nadal també hi haurà una programació especial, amb més sessions de les projeccions que hi ha al llarg del mes:

Projeccions dels dijous 26 de desembre i 2 de gener:

 • “La Xiqueta que sabia caminar a l’inrevés”: a les 12 hores en valencià
 • “Explorant el Sistema Solar”: a les 13 hores en espanyol
 • “Astronomia, 3000 anys d’observar el cel”: a les 14 hores en anglés

Projeccions dels divendres 27 de desembre i 3 de gener:

 • “Explorant el Sistema Solar”: a les 12 hores en valencià
 • “Àvia Terra”: a les 13 en espanyol
 • “Cel Profund”: a les 14 hores en francés

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari