Activitats del Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra les Dones en l'UJI

Activitats del Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra les Dones en l'UJI
22/11/2019 -

La Universitat Jaume I commemora el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones amb diferents activitats organitzades per la Unitat d’Igualtat, la Fundació Isonomia, l’Institut Universitari d’Estudis Feministes i de Gènere Purificación Escribano, el Servei d’Activitats Socioculturals, el Consell de l’Estudiantat i l’associació ADONA’T.

El dia 25 de novembre la rectora de l’UJI, Eva Alcón, farà la lectura del «Manifest per a la commemoració del 25 de novembre, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones» a les 10 hores al vestíbul de la Facultat de Ciències Humanes i Socials.

L’UJI també llançarà dilluns 25 de novembre la campanya de xarxes socials «Jo dic NO a les violències masclistes» que consistirà a fer-se una fotografia a l’Àgora i pujar-la a les xarxes amb l’etiqueta #JoDicNOalesViolènciesMasclistes. La Unitat d’Igualtat i la Fundació Isonomia promouran aquesta campanya amb un punt de trobada de 9.30 a 13 hores a l’Àgora en el qual s’oferirà informació i es farà difusió del «Protocol per a la detecció, prevenció i actuació en els supòsits d’assetjament laboral, assetjament sexual, assetjament per raó de sexe, assetjament per orientació sexual i identitat i expressió de gènere».

Per la seua part, l’Institut Universitari d’Estudis Feministes i de Gènere Purificación Escribano ha obert un espai de reflexió i denúncia denominat «Pati de llum» i ha organitzat una exposició de cartells per l’erradicació de la violència de gènere al vestíbul de la Facultat de Ciències Humanes i Socials. Així mateix, se sumarà a les accions de l’UJI en xarxes socials per a visibilitzar i treballar contra la violència de gènere.

En l’àmbit expositiu, la Casa de l’Estudiantat acull la mostra «Pren consciència», organitzada pel Consell de l’Estudiantat, mentre que al vestíbul de la Facultat de Ciències Humanes i Socials s’exhibirà fins al 15 de desembre l’exposició «Il·luminades. Il·lustrant la història de la misogínia», organitzada per l’associació ADONA’T.

La XXVII Mostra de Teatre Reclam que es representa en diferents localitats de la província castellonenca també inclou durant el mes de novembre diverses obres relacionades amb aquesta temàtica. Concretament, el 22 de novembre a les 20 hores el Paranimf oferirà l’obra Claudia, de la companyia La conquesta del Pol Sud; el 26 de novembre a les 20 hores es representarà Elisa y Marcela. Historia que parece cuento, de la companyia A Panadaria al Teatre del Raval, i el 29 de novembre a les 20 hores el Teatre Municipal de Benicàssim acollirà la representació Rebota, rebota y en tu cara explota, de la companyia Elclimamola.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari