La junta de govern aprova el projecte per a prolongar el carrer Carcaixent

La urbanització permetrà adequar l’entorn del col·legi Blasco Ibáñez i del centre de salut Fernando el Catòlic

La junta de govern aprova el projecte per a prolongar el carrer Carcaixent
09/12/2019 -

La junta de govern local de l’Ajuntament de Castelló ha aprovat el projecte de les obres d’urbanització del tram final del carrer Carcaixent, amb un pressupost de licitació de 367.400 euros i un termini d’execució de 5 mesos. Una actuació que suposarà adequar l’entorn del col·legi Blasco Ibáñez i del centre de salut Fernando el Catòlic i millorar la mobilitat i la seguretat viària de la zona. El projecte serà una realitat després que durant el 2019, des de l’Ajuntament “s’hagen fet les expropiacions necessàries per a l’obtenció dels terrenys, valorades en altres 370.000 euros”, segons ha explicat el portaveu de l’equip de govern, Rafa Simó.

Les obres permetran prolongar Carcaixent des de l’encreuament amb el carrer Pintor Soler Blasco fins a la ronda de circumval·lació. Es tracta d’uns 200 metres en línia recta que, a més de reordenar la mobilitat al costat de les dues dotacions públiques i la millora de la seguretat viària, contribuiran a endreçar l’entorn del col·legi Blasco Ibáñez, especialment de l’àrea d’Infantil.

L’espai on s’executarà la prolongació del carrer Carcaixent actualment és un descampat. La proposta aprovada en junta de govern consisteix a prolongar la secció amb què ja compta el primer tram de Carcaixent, entre Fernando el Catòlic i el carrer Pintor Soler Blasco, és a dir, dos carrils de circulació, zona d’aparcament i voreres. Quan es complete l’execució, el col·legi Blasco Ibáñez ocuparà tota una poma delimitada per quatre vials.

La millora de l’entorn del centre educatiu, tant des del punt de la mobilitat com de la seguretat viària i l’eliminació del descampat situat al costat del col·legi, respon a una reivindicació històrica de la comunitat educativa.

Cal destacar que el nou Pla General, tant en la part estructural com en la detallada, contempla una intervenció integral d’aquesta zona de la ciutat amb l’ampliació del sòl dotacional i la creació del futur parc d’Almalafa, amb una superfície d’uns 116.000 metres quadrats, una superfície superior als parcs Ribalta, Pont de Ferro i Panderola junts.s.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari