Castelló crea un protocol per a ajudar les víctimes de violència de gènere des de tots els departaments

Castelló crea un protocol per a ajudar les víctimes de violència de gènere des de tots els departaments
22/09/2020 -

El ple de l’Ajuntament de Castello d’aquest dijous inclourà l’aprovació del Protocol Municipal d’Actuació Coordinada per a l’Atenció Integral de les Dones Víctimes de Violència de Gènere, un document amb el qual consistori establirà “procediments d’actuació i coordinació dels diferents departaments i serveis implicats en la intervenció de casos de violència contra les dones”, de manera que puga garantir “una intervenció coordinada, especialitzada, integral, de qualitat i amb enfocament de gènere i millorar les condicions de vida de les víctimes de la violència de gènere”.

Així ho detalla el protocol, en el qual també es recull que el Servei d’Igualtat de Oportunitades (SIO) gestionarà les alertes rebudes des d’altres departaments i centralitzarà les atencions i els seguiments a les dones. El text explica també que l’actuació coordinada suposa la creació d’uns criteris clars per a millorar l’atenció a les dones i a la seues filles i fills i una optimització dels recursos disponibles. És per això que el protocol inclou informació sobre el marc normatiu bàsic de violència sobre la dona i sobre les diferents manifestacions d’aquesta.

Com ha explicat la regidora de Feminismes i LGTBI, Verònica Ruiz, “el nostre objectiu és actuar amb la major rapidesa possible i amb tots els recursos municipals al nostre abast per a ajudar les dones a superar la situació i garantir el seu benestar”. “Si, per exemple, es detecten casos de violència de gènere des d’àrees com a Ocupació o Habitatge, facilitarem que aquesta informació arribe com més prompte millor al SIO i puguen assistir a les persones que ho necessiten”, ha aclarit Ruiz.

Aquest protocol està emmarcat dins del III Pla Municipal d’Igualtat de Oportunitats de Dones i Homes i ha sigut elaborat per professorat de la Fa-cultad de Ciències Jurídiques i Econòmiques de la Universitat Jaume I. Aquest és un document transversal, ja que en la seua elaboració han participat diverses regidories i els departaments municipals responsables de l’atenció directa o indirecta de dones víctimes de violència de gènere.

Per a l’avaluar el funcionament del protocol, el Ajuntament de Castelló constituirà una Comissió de Seguiment i Coordinació, en la qual participarán les àrees implicades directament en l’actuació davant la violència contra les dones (Seguretat Pública, Benestar Social i Feminisme i LGTBI). Hi haurà també una mesa tècnica formada encarregada d’elaborar els documents de derivació i indicadors de seguiment, proposar millores i ampliacions i detectar possibles desajustaments en la coordinació.

Formació prèvia al personal municipal

Per a l’aplicació d’aquest Protocol Municipal d’Actuació Coordinada per a l’Atenció Integral de les Dones Víctimes de Violència de Gènere, el personal municipal serà format prèviament. Les professionals del SIO seran les responsables de dirigir aquestes sessions, en les qual explicaran com actuar en cada cas i els recursos disponibles per a derivar a les víctimes durant el procés d’atenció.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari