L'Hospital Provincial aprova la paga extraordinària per al personal Covid de primera línia

L'Hospital Provincial aprova la paga extraordinària per al personal Covid de primera línia
10/02/2021 -

El Consell de Govern del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló ha aprovat hui el pagament de la compensació econòmica extraordinària per al personal que durant l’estat d’alarma ha format part dels serveis que han atés en primera línia a pacients amb Covid-19.

Així, el Consorci s’ha adherit en tots els seus termes al Decret 17/2020, de 16 de novembre, que reconeix amb una compensació econòmica l’esforç realitzat pel personal del sistema valencià de salut durant la vigència de l’estat d’alarma, és a dir, entre el 14 de març i 21 de juny de 2020.

Aquest decret no era d’aplicació directa al personal dels dos Consorcis sanitaris de la Comunitat, per la qual cosa el tràmit per a aprovar la compensació econòmica ha requerit la reunió del Consell de Govern.

La sessió, que s’ha celebrat via telemàtica i ha sigut convocada de manera extraordinària i urgent, ha estat presidida per la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, qui ha destacat que d’aquesta manera el Consorci Hospitalari Provincial de Castelló, s’adhereix amb els mateixos criteris i paràmetres al citat Decret llei aprovat pel Consell.

La gratificació, que està previst que es faça efectiva en la nòmina d’aquest mes de febrer, va dirigida al personal que ha atés de manera directa, efectiva i presencial a les persones afectades per la Covid-19.

Per tant, igual que en la resta de centres de la Conselleria, rebran aquesta gratificació el personal que ha atés pacients Covid en primera línia dels serveis de Cures Crítiques, Urgències, Hospitalització Domiciliària. Cirurgia, Medicina Interna i Salut mental, així com personal facultatiu de guàrdia i l’equip encarregat de la recollida de mostres PCR.

També percebran aquesta paga les unitats i serveis amb responsabilitat en la gestió tècnic-sanitària de la Covid com són Prevenció de Riscos Laborals, Medicina Preventiva, Radiodiagnòstic i laboratoris de Microbiologia i Biopatologia Molecular.

Les quanties són les mateixes que les de la resta d’institucions sanitàries de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública: 1.150 euros per al personal del Grup A1; 920 per a l’A2 i 805 per a la resta de grups professionals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari