Educació implica el professorat de Castelló en el projecte Aprenentatge Servei (ApS)

La iniciativa contribueix a l’objectiu de fer de la capital una ciutat educadora i contempla ajudes econòmiques als centres que hi participen

Educació implica el professorat de Castelló en el projecte Aprenentatge Servei (ApS)
18/07/2020 -

El regidor d’Educació de Castelló, Francesc Mezquita, i la representant del Cefire Artisticoexpressiu, Judit Gual, ha presentat aquesta setmana el projecte Aprenentatge Servei (ApS), el qual té com a objectiu fomentar la col:col·laboració entre els centres i les entitats i col·lectius de la ciutat per tal de portar a terme activitats educatives que suposen una millora per a la comunitat.

Com ha explicat Mezquita, «l’aprenentatge servei és una metodologia educativa que pretén combinar l’aprenentatge en contextos reals que presten un servei a la comunitat». És per això que el regidor creu que «aquest projecte representarà una gran enriquiment per tots els agents que hi participen i ens ofereix una oportunitat més de traure l’aprenentatge de les aules i d’introduir-lo en contextos reals».

Un nodrit grup de mestres i professors dels centres de Castelló han participat en la presentació de la proposta, per a l’execució de la qual es crearà una comissió gestora i es destinaran recursos a formació i a l’adquisició de material, a més de per a ajudes econòmiques als centres. Està previst que el projecte comence a caminar al setembre i que l’alumnat i les entitats col·laboradores puguen realitzar les activitat durant tot el curs.

Per a sumar-se a l’ApS, els centres estudiaran les necessitats de cada barri i determinaran quina activitat desenvolupen les entitats que es troben a la zona. Posteriorment, elaboraran un projecte de col·laboració amb els objectius comunes i la metodologia a seguir i el posaran en marxa amb una formació prèvia a l’equip de voluntariat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari