El projecte d'oci socioeducatiu 'Racó Màgic' atén 70 menors i les seues famílies en 2020

La regidora de Benestar Social, Dependència i Infància valora el projecte que desenvolupa la Fundació del Secretariat Gitano

El projecte d'oci socioeducatiu 'Racó Màgic' atén 70 menors i les seues famílies en 2020
09/05/2021 -

L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Benestar Social, Dependència i Infància, renovarà el conveni amb la Fundació del Secretariat Gitano per a desenvolupar el projecte ‘Centre d’Esplai Racó Màgic’, un projecte d’oci socioeducatiu que ha atés 70 menors entre quatre i deu anys i les seues famílies al llarg de 2020. En total, 126 persones (65 famílies) s’han vist beneficiades de manera directa d’aquest projecte d’inclusió social.

La regidora de Benestar Social, Dependència i Infància, Mary Carmen Ribera, ha visitat aquesta setmana les instal·lacions del Racó Màgic i s’ha reunit amb responsables d’aquesta iniciativa, per a conéixer de primera mà el seu treball, el balanç de 2020 i presentar el nou projecte per a enguany. “Es tracta d’espai d’oci constructiu, educatiu i social per al desenvolupament dels menors i el foment de la implicació de les famílies del Grup Sant Lorenzo, un projecte destinat a l’atenció socioeducativa de menors dels cursos de primer a quart de Primària per a desenvolupar actuacions de reforç escolar mitjançant la implicació de les famílies”, ha explicat.

Ribera ha destacat la labor realitzada al llarg del passat any. “Un any en què es va haver de reorientar l’atenció a les famílies i els xiquets i xiquetes davant la situació de pandèmia i es va extremar la coordinació amb Serveis Socials per a cobrir les necessitats socials i educatives dels menors”, ha indicat.

Per al desenvolupament d’aquest projecte, l’Ajuntament de Castelló posa a la disposició de la Fundació Secretariat Gitano dues aules del local municipal, així com una subvenció per import de 40.000 euros per a les despeses de personal, material de papereria i jocs infantils, així com les despeses derivades de les activitats culturals i d’oci socioeducatiu.

Les activitats que es desenvolupen en execució del projecte són, Aula Racó Màgic, que és un recurs d’oci constructiu i social dirigit a menors i a les seues famílies; l’Escola de famílies (un lloc d’informació, orientació i formació a les famílies per a donar resposta a les seues demandes psicosocials i educatives); i La Taula/Taula de recursos de Sant Lorenzo, l’objectiu del qual és donar suport a la gestió i coordinació dels projectes que es desenvolupen en el barri Sant Lorenzo per a millorar el grau de ciutadania, sensibilitat i participació dels ciutadans.

La Fundació porta des de l’any 2006 desenvolupant activitats d’índole psicosocial en el Grup Sant Lorenzo de Castelló. La regidora de Benestar Social, Dependència i Infància ha valorat el projecte desenvolupat, ja que el Racó Màgic “s’ha convertit en un espai educatiu en el qual, amb la implicació de les famílies, s’impulsa el desenvolupament integral de menors i els seus pares i mares, a través d’activitats educatives, culturals i educació en valors”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari