Castelló aposta per un model de mobilitat més sostenible amb quatre projectes

L’Ajuntament ha sol·licitat fons europeus per a construir un carril bici en l’avinguda Lledó i en el Caminàs, entre altres iniciatives que pretenen reduir les emissions de CO2

Castelló aposta per un model de mobilitat més sostenible amb quatre projectes

L’Ajuntament de Castelló pretén millorar la ciutat si aconsegueix nous fons europeus que donarien llum verda a quatre projectes. Així ho ha anunciat l’alcaldessa, Amparo Marco, que ha detallat que el consistori ha sol·licitat subvencions per a impulsar obres en la via verda per als vianants i cicloturista en el camí Caminàs i adjacents, la millora en el camí de la Ratlla des del camí Serradal fins a la rotonda de la CV-149 i el projecte de servei de transport públic per a respondre a la demanda dels veïns i veïnes de les urbanitzacions de muntanya i barris perifèrics.

Totes aquestes actuacions tenen un valor de 10,1 milions d’euros, que se sumarien a les que ja està executant l’ajuntament a través de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI), que ha dotat amb 20,2 milions a la ciutat.

“La nostra aspiració és captar noves inversions per a projectes estratègics per a la ciutat, amb criteris d’innovació, eficiència energètica, sostenibilitat i accessibilitat”, ha destacat Marco. En aquest sentit, els projectes que opten a aquestes subvencions han d’afavorir una economia baixa en carboni amb una reducció d’almenys, un 5% de les emissions de CO₂ respecte a com es trobaven abans d’obtenir aquestes partides, com marca el programa Feder de creixement sostenible (2014-2020).

Camí del Caminàs

Respecte a la proposta per al camí del Caminàs i adjacents, és la que més quantia suposa, amb 4,61 milions d’euros. En concret, aquesta actuació condicionarà, millorarà o complementarà el Caminàs entre el Peiró de Sant Jaume i l’ermitori de la Verge del Lledó. En eixos 6,94 quilòmetres, es pretén compatibilitzar l’ús per als vianants, carril bici i trànsit rodat en el vial amb la construcció d’un carril bici en el passeig per als vianants que hi ha entre l’ermita de Sant Jaume i la Basílica de Lledó. A més, s’ordenarà el trànsit amb més zones verdes i millor il·luminat per al gaudi dels veïns i veïnes.

Així mateix, amb la consecució d’aquests fons, es milloraria l’entorn de les ermites de Sant Jaume, San José, Sant Pere-Sant Isidre i la Basílica del Lledó.

Mobilitat més sostenible en l’avinguda Lledó

D’altra banda, tal com ha assenyalat l’alcaldessa, el segon projecte més ambiciós és el de la millora de la mobilitat per als vianants i ciclista de l’avinguda Lledó, valorat en 3,41 milions d’euros. L’objectiu és remodelar la secció viària per a un millor repartiment de l’espai i fomentar, així, models de mobilitat molt més sostenibles, en detriment de l’ús del vehicle privat, que permetrien reduir un 20,35% del total del consum energètic d’aquesta zona.

Millora del camí de la Ratlla

La millora en el camí de la Ratlla és una altra de les sol·licituds de l’ajuntament a Europa. En aquest cas, es pretén crear zones per als vianants i millorar la calçada des del camí Serradal fins a la rotonda de la CV-149 amb un pressupost d’1,38 milions.

Transport públic en zones perifèriques i de muntanya

Finalment, l’Ajuntament de Castelló ha sol·licitat 736.800 euros per a millorar el servei de transport públic i respondre a la demanda en urbanitzacions de muntanya i barris perifèrics amb la compra d’autobusos de combustible alternatiu.

“Europa és una finestra d’oportunitat per a Castelló i cal aprofitar-la”, ha reconegut l’alcaldessa, recordant que la ciutat va ser seleccionada per la Comissió Europea com a exemple de gestió i execució dels fons europeus de l’Edusi. Una injecció de 20,2 milions d’Europa, la major de la història de la ciutat, que permetrà materialitzar 11 operacions d’impacte social, mediambiental, urbanístic i tecnològic fins a l’any 2022, segons ha destacat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari