El PSPV de Castelló emprén accions judicials davant la campanya de descrèdit del Partit Popular al regidor Jorge Ribes

L’edil socialista al·lega que “el PP ha superat la crítica política optant pel desprestigi personal” i insta els populars a reconéixer que “la gestió en els bons de transport no és constitutiva de delicte”

El PSPV de Castelló emprén accions judicials davant la campanya de descrèdit del Partit Popular al regidor Jorge Ribes
28/02/2021 -

El regidor socialista i responsable de Joventut i Mobilitat Sostenible a l’Ajuntament de Castelló, Jorge Ribes, ha presentat davant el Jutjat de Primera Instància de Castelló la sol·licitud d’un acte de conciliació davant el Grup Municipal Popular i els regidors del PP Sergio Toledo i María España en el qual insta els populars a “reconéixer que la gestió del procés administratiu referent als bons de transport públic dirigits a joves no és constitutiva de cap delicte”. Així mateix, Ribes demana “el cessament immediat en la campanya de descrèdit personal” i adverteix que en el cas que no es reconeguen tots i cadascun dels extrems de l’escrit presentat en el jutjat, formularà contra els demandats una querella per presumptes delictes d’injúries i calúmnies.

El regidor socialista denúncia que “s’ha superat amb molt la crítica política, optant pel desprestigi personal, omplint carrers de Castelló amb pòsters (amb la signatura de Noves Generacions) amb la meua cara i sou”. “El senyor Toledo i la senyora Espanya, tots dos regidors del Partit Popular, no han tingut objecció a imputar-me públicament la comissió d’un delicte, i per això interpose un acte de conciliació perquè cesse la campanya de descrèdit personal i reconeguen que la meua actuació no és constitutiva de cap delicte”, assenyala el regidor del Grup Municipal Socialista.

En l’escrit, el regidor de Joventut i Mobilitat Sostenible detalla que al novembre del 2020 va promoure una campanya dirigida a joves d’entre 18 i 30 anys a fi que les 400 primeres persones a inscriure’s a la mateixa pogueren beneficiar-se de bons de transport públic i Bicicas. Una iniciativa que es va publicitar a través de diversos canals informatius, incloses xarxes socials, i en el Consell de la Joventut, i per a la qual va sol·licitar un bo de record, en ser la primera campanya posada en marxa per l’Ajuntament per a promocionar el transport públic entre els i les joves de Castelló. “Un bo que mai he utilitzat, com així consta en un informe per escrit i així pot comprovar-se, per la qual cosa és falsa l’acusació que vaig demanar la targeta per a beneficiar-me d’ella; i un bo que no em vaig autoconcedir, perquè no existeix la possibilitat que el regidor decidisca qui s’emporta una targeta i qui no”, explica Ribes.

“En el ple de l’Ajuntament de Castelló de desembre, representants del Grup Municipal Popular em van recriminar haver-me autoconcedit aquest bo, exigint explicacions que vaig prestar de manera immediata”, insisteix. “A partir d’aqueix moment, i fins i tot havent rebut explicacions en el propi ple, es va començar una campanya d’assetjament diari cap a la meua persona a través de diferents mitjans, en la qual tergiversaven els fets i ometien les respostes donades en seu plenària”, argumenta el socialista.

En aquest sentit, Ribes insisteix que s’ha justificat l’esdevingut, documentant la legalitat de tota la seua actuació i havent-la explicat per mitjà de canals oficials i xarxes socials, donant resposta a totes les preguntes formulades en comissions i fins i tot oferint una compareixença voluntària en el ple del mes de gener, “però res de tot això ha sigut suficient per a parar l’assetjament personal iniciat, ni tan sols l’advertència d’emprendre accions judicials”, lamenta Ribes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari