El Port de Castelló tanca el primer semestre de l'any amb un creixement del 12% respecte a l'any anterior

Comptabilitza el millor mes de juny de la seua història en granels sòlids

El Port de Castelló tanca el primer semestre de l'any amb un creixement del 12% respecte a l'any anterior
13/07/2021 -

El port de Castelló creix un 12 % el primer semestre de l’any respecte al mateix període de l’any anterior. En concret, comptabilitza 9.990.190 tones en l’acumulat de l’any, enfront de les 8.916.956 del 2020.

A més, PortCastelló aconsegueix el millor mes de juny de la seua història en granels sòlids, que augmenten un 104% en sumar 920.848 tones. També s’incrementen al juny els trànsits de granels líquids (un 24,5%), de mercaderia general (un 14,4%), i de contenidors (un 46,2%). Amb això, el port de Castelló tanca el mes de juny amb un trànsit total de 2.031.857 tones, la qual cosa suposa un creixement d’un 50% respecte a juny del passat any.

Per tipus de presentació de mercaderies, els granels líquids representen el 49,4% sobre el total, seguit dels granels sòlids (40,7%) i mercaderia general (9,9%).

Les mercaderies més importants mogudes en els molls del recinte portuari castellonenc en el primer semestre són, per aquest ordre, petroli cru, feldespat, argiles, fuel, gasolines, taulells i biodièsel.

A més, els principals ports amb els quals Castelló manté relacions comercials són Turquia, Líbia, Rússia, Ucraïna, el Canadà i Itàlia.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, ha destacat el creixement dels granels sòlids “a causa del bon comportament del sector ceràmic” i s’ha referit al repunt dels trànsits de granels líquids. “El port és un termòmetre de l’activitat econòmica i els increments registrats es tradueixen en generació de riquesa per al nostre entorn”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari