El port de Castelló tanca el millor mes de la seua història en tràfic de mercaderies amb 2.072.627 tones al juliol

El port de Castelló tanca el millor mes de la seua història en tràfic de mercaderies amb 2.072.627 tones al juliol
30/08/2019 -

El port de Castelló ha mogut un total 2.072.672 tones de mercaderies al juliol, la qual cosa posiciona aquest mes com el millor en la història del recinte portuari castellonenc. Aquesta xifra suposa un 5,7% més respecte del mateix període de l’any anterior.

L’anterior rècord de PortCastelló data de setembre de 2018, quan es van superar per primera vegada els 2 milions de tones en un sol mes, en aconseguir les 2.010.678.

A més, juliol és també el millor mes en la història del port de Castelló en granel líquid, amb 1.029.013 tones, la qual cosa suposa un 18,8% més que en el mateix període de l’any anterior. Els països que han canalitzat major volum de graneles líquids a través de PortCastelló han sigut Rússia, el Brasil i Turquia

A més, augmenta al juliol el tràfic de mercaderia general, un 7,5%, amb un total de 292.658 tones, i posiciona per primera vegada al Marroc com a primera destinació de les exportacions d’aquest tipus de tràfic, avançant a Algèria, que se situa en segon lloc. També creix el trànsit de contenidors, un 3,1%, en sumar 19.963 TEUs, sent Algèria i el Marroc els principals ports amb els quals es mantenen relacions comercials.

L’únic trànsit que experimenta un descens al juliol és el de graneles sòlids, un 8,5%, en moure 751.001 tones. Turquia, Ucraïna i Algèria són els països amb més relació comercial en aquest tipus de trànsit.

Amb aquestes dades, el port de Castelló registra el millor mes de la seua història, i tanca els set primers mesos de l’any amb un bon nivell de creixement en tràfic de mercaderies. En concret, el port creix un 8,3% en l’interanual.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari