Puig i Barceló adverteixen que la setmana de la Magdalena hauria de ser lectiva

El president de la Generalitat ha anunciat una reunió amb Sanitat i l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco

Puig i Barceló adverteixen que la setmana de la Magdalena hauria de ser lectiva

A poc més d’una setmana la setmana lectiva de la Magdalena segueix en l’aire, després que el Consell Escolar aprovara que no siga lectiva i l’Ajuntament de Castelló insistisca que ha d’haver-hi classes perquè els i les escolars no hagen de quedar-se a casa o a cura de persones majors. Però tot apunta al fet que a l’inici de la setmana que ve es prendrà una decisió, que sembla que es decantarà al fet que finalment sí que funcionen amb normalitat els centres educatius.

I és que fa a penes uns minuts el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat l’inici de la desescalada de la Comunitat Valenciana per la disminució de la corba en aquesta tercera ona a partir de l’1 de març, que a poc a poc anirà flexibilitzant mesures si continua així la tendència.

Durant la seua compareixença, el cap del Consell ha fet un esment especial a aquesta qüestió, a la docència o no dels dies festius per les grans festes de València i Castelló, les Falles i la Magdalena, respectivament. Sobre aquest tema, ha assenyalat que “si no hi ha festes no té sentit que hi haja cap element que puga produir més contagis”.

Així, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha explicat que al començament de la setmana que ve es mantindrà una reunió amb l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, al costat de la comissió de seguiment de l’Ajuntament de València “per a abordar les línies roges sanitàries durant aquests dies de festa tan arrelada entre valencians i castellonencs”. “Ambdues han de coordinar-se juntament amb Sanitat per a evitar qualsevol situació no compatible amb la pandèmia”, ha remarcat Barceló.

D’aquesta manera, sembla que finalment la petició de “sensibilitat” de l’Ajuntament de Castelló cap a la Conselleria de Sanitat i la d’Educació ha fet efecte. Ja el divendres passat, el portaveu de l’equip de govern de Castelló, José Luis López, va assenyalar que esperaven una resposta ràpida per part de Sanitat i també del mateix Consell.

Per tant, la setmana que ve es concretarà què ocorre amb les classes en els centres educatius de Castelló, encara que les declaracions del president i de la consellera apunten al fet que sí que es realitzaran i les escoletes de Magdalena previstes no arribaran a posar-se en marxa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari