Puig anuncia que aquest divendres es reunirà la comissió mixta per a avançar cap a la consecució de l'estació intermodal de Castelló

El president reivindica que cal integrar a Castelló “en el corredor i per a això és fonamental la licitació del canvi d’ample de via entre Castelló i Tarragona i l’estació intermodal”

Puig anuncia que aquest divendres es reunirà la comissió mixta per a avançar cap a la consecució de l'estació intermodal de Castelló
03/12/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que aquest divendres es reunirà la comissió mixta encarregada de validar l’estudi funcional de l’estació intermodal de Castelló “per a avançar cap a la consecució d’aquesta infraestructura clau”.

El president ha realitzat aquest anunci durant la clausura de la XI Jornada Econòmica PortCastelló-Mediterrani ‘La implantació dels ODS en l’estratègia de PortCastelló’, organitzat pel periòdic Mediterrani, i en el qual també han participat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, i la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo.

El president ha advocat perquè Castelló “cresca diversificant els seus trànsits perquè és la millor manera de fer-ho de manera sostenible” i ha ressaltat que el seu port “és un actor fonamental del dinamisme de la ciutat, ja que es tracta del segon port d’Espanya en graneres sòlids i el nové en trànsit general, i amb la combinació de transport marítim i ferroviari, sens dubte, ascendirà de categoria”.

En aquest sentit, ha lamentat que Espanya tinga “un deute ambiental amb el transport de mercaderies” i ha reclamat que s’ha de passar “de l’actual 4% en transport de béns per ferrocarril, al 18% de la mitjana europea perquè en això ens va el medi ambient i la competitivitat com a país”.

Durant la seua intervenció, Ximo Puig també ha destacat que la incorporació de Castelló i de PortCastelló al corredor mediterrani “no admet més demores perquè ens juguem la cohesió del nostre territori i de la nostra economia”. Així mateix, ha assegurat que el corredor “és necessari perquè deslligarà tot el potencial logístic i econòmic de Castelló i el potencial d’aquest port”.

El cap del Consell ha reivindicat que els objectius primordials són “integrar a Castelló en el corredor i per a això és fonamental la licitació del canvi d’ample de via -a ample internacional- entre Castelló i Tarragona, així com l’estació intermodal”.

“Hem d’agilitar la tramitació administrativa per a desenvolupar aquest node que atraurà empreses al voltant del port i cal fer-lo prompte, perquè tenim la possibilitat d’accedir als fons europeus”, ha insistit Puig.

Pol de desenvolupament de l’Estratègia Valenciana de l’Hidrogen

Així mateix, Puig ha assenyalat que Castelló jugarà un paper central en diversos dels projectes tractors que aspiren a captar fons europeus, i ha explicat que el Consell vol que Castelló “siga un pol de desenvolupament de l’Estratègia Valenciana de l’Hidrogen”.

“Les indústries de gran consum energètic com l’alejara o la refineria -ha continuat el cap del Consell-, situen a aquesta terra com un punt estratègic per al desenvolupament de l’hidrogen verd, i l’energia neta ha de formar part del nostre nou contracte amb el medi ambient”.

De la mateixa manera, Puig ha ressaltat que Castelló “compta amb una taxa d’atur per davall de la mitjana autonòmica i espanyola, un increment d’afiliats a la Seguretat Social del 17% des de 2015 i una pujada de les exportacions del 33% en cinc anys”.

Finalment, el president ha recordat que en 1865 empresaris i polítics de Castelló van fer el primer pas per a aconseguir aquest port. Ara, en 2020, seguirem el seu exemple per a aconseguir el progrés de la nostra societat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari