Puig anuncia que la seu de Districte Digital a Castelló se situarà en l'UJI i rebrà una inversió de 6 milions d'euros

También ha asegurado que la Generalitat liquidará este año toda la deuda histórica con el sistema universitario

Puig anuncia que la seu de Districte Digital a Castelló se situarà en l'UJI i rebrà una inversió de 6 milions d'euros
09/06/2022 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha anunciat que la Conselleria d’Innovació, l’UJI i la Societat de Projectes Temàtics han acordat que la seu de Districte Digital se situe en l’edifici Espaitec de l’UJI.

Així ho ha manifestat durant la seua intervenció en l’acte de presa de possessió en el càrrec de la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, al qual també ha assistit la consellera d’Innovació, Universitats i Societat Digital, Josefina Bueno.

En el transcurs de l’acte, el president ha avançat que la seu a Castelló de Districte Digital serà la primera construïda fora d’Alacant i que rebrà una inversió de 6 milions d’euros. A més, ha subratllat que la seua ubicació en l’UJI respon al compromís del Consell per “alinear la universitat amb la innovació per a millorar el capital humà i el teixit empresarial”.

Liquidació del deute històric

El president ha assegurat que enguany, un abans del que es preveu, la Generalitat liquidarà tot el deute històric amb el sistema universitari, per la qual cosa l’aportació autonòmica de 2022 ascendeix a 940 milions d’euros, xifra que suposa un 40% més que la de 2014.

Així mateix, ha avançat la conclusió de l’informe de diagnòstic per al Pla Pluriennal de Finançament, per la qual cosa ja s’està treballant en la redacció d’aquest pla l’aprovació del qual es preveu per a 2022 i la seua execució en 2023, amb la finalitat de continuar complint amb “les demandes legítimes de les universitats”, ha afegit.

Formació, fraternitat i feminisme

El cap del Consell ha coincidit amb la rectora a destacar el paper de la universitat en el foment de l’ensenyament de competències transversals i d’esperit crític, i ha assenyalat que la universitat del segle XXI ha d’oferir una formació amb “vocació universal”, en la qual tinguen especial protagonisme la “fraternitat com a actitud ètica i el feminisme com a eix d’igualtat”.

Finalment, Ximo Puig ha felicitat la rectora de l’UJI per la seua reelecció al capdavant de la universitat, que ha qualificat de “signe d’un nou temps”, alhora que ha destacat que tres universitats públiques valencianes compten actualment amb rectores i que el 58% de l’alumnat de l’UJI són dones, per la qual cosa ha assenyalat que “el progrés de la igualtat és imparable”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari