Puig destaca l'aposta per “garantir el relleu generacional” en l'atenció sanitària amb la nova facultat de Ciències de la Salut de l'UJI

El curs 2022-2023 s’iniciarà amb noves aules i laboratoris i sales com la de dissecció i la osteoteca

Puig destaca l'aposta per “garantir el relleu generacional” en l'atenció sanitària amb la nova facultat de Ciències de la Salut de l'UJI
18/07/2022 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat l’aposta del Consell per garantir el relleu generacional en l’atenció sanitària a través de la nova Facultat de Ciències de la Salut (FCS) de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) en la qual ha invertit 17,5 milions d’euros.

El president ha realitzat aquestes declaracions durant la seua visita a les noves instal·lacions de la facultat, finançades conjuntament per La Generalitat i l’UJI, el cost global de la qual ha sigut superior als 36,6 milions d’euros. A l’acte han assistit també la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, i el conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez.

En el transcurs de l’acte, el president ha assenyalat que les noves instal·lacions permetran atendre la “major vocació sanitària” registrada a conseqüència de la pandèmia de COVID-19, i en definitiva, “posar a la disposició de la ciutadania una sanitat més pròxima, més potent i millor”.

En aquest sentit, també ha recordat el recent anunci de la creació d’una nova Facultat de Medicina en la Universitat d’Alacant que també se sumarà a l’oferta de l’UJI per a contribuir a “vigoritzar l’atenció sanitària”, ha assenyalat.

El cap del Consell ha explicat que l’alumnat que realitze els seus estudis en la nova facultat a partir del pròxim curs 2022-2023 conclourà a partir de 2026 i serà el relleu generacional de les plantilles creades amb el desplegament de l’Estatut.

Així mateix, ha assegurat que aquest alumnat contribuirà a la transformació sanitària ja en marxa que passa per “una atenció primària més eficient, la priorització de la salut mental i una investigació mèdica d’avantguarda”.

Finalment, també ha recordat l’aposta del Consell per millorar les infraestructures sanitàries a través del Pla Crèixer+ que contempla actuacions en 18 hospitals i centres de salut de la província de Castelló, de les quals 3 ja estan finalitzades i altres 10 estan en marxa.

Per part seua, la rectora de l’UJI, Eva Alcón, ha assenyalat que “l’edifici que veiem hui és el resultat de molts esforços compartits, i un exemple paradigmàtic que la inversió en espais per a generar coneixement, formació de qualitat, i investigació líder és la millor inversió de futur que podem fer com a societat”.

Alcón ha agraït a la Generalitat la seua aposta per l’UJI i per invertir en infraestructures universitàries “tan vitals com aquesta Facultat”. La rectora de l’UJI ha fet extensiu el seu agraïment als diferents equips de les conselleries amb competències en Universitats i Sanitat “que al llarg d’aquests anys, ens han donat suport”.

Inversió del Consell

Cal destacar que la facultat de Ciències de la Salut és un edifici que consta de 5 mòduls amb una superfície construïda de 22.100 metres quadrats, amb capacitat per a 1.700 alumnes de Medicina, Infermeria i Psicologia, 300 de màsters associats i 400 docents.

La seua construcció s’ha dut a terme en diverses fases, en les quals s’ha anat escometent la construcció de l’edifici del Servei d’Experimentació Animal, amb una aportació del Consell d’1,6 milions d’euros; i els mòduls on es desenvolupa gran part de l’activitat docent i investigadora, la d’administració i serveis, amb una inversió de 3 milions.

Finalment, s’ha realitzat la construcció d’aules, laboratoris, despatxos i sales com la de dissecció i l’osteoteca, que ha comptat amb una inversió del Consell de 12,9 milions d’euros, i amb la qual es dona per finalitzada la FCS.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari