Puig destaca que l'edifici Borrull suposarà una millora "substancial" dels serveis públics per a la ciutadania

La rehabilitación a cargo de la Conselleria de Hacienda supondrá una inversión de 14,4 millones de euros y finalizará en la primavera de 2023

Puig destaca que l'edifici Borrull suposarà una millora "substancial" dels serveis públics per a la ciutadania
16/12/2021 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat que la rehabilitació de l’edifici de Borrull de Castelló de la Plana convertirà l’edifici en un referent en sostenibilitat i estalvi energètic i suposarà “una millora substancial dels serveis públics per a la ciutadania”.

Així ho ha manifestat després de visitar les obres de rehabilitació de l’antiga seu de l’Audiència Provincial de Castelló, acompanyat pel conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i per la directora territorial de Presidència a Castelló, Eva Redondo.

En el transcurs de l’acte, el president ha assegurat que l’actuació, que suposarà una inversió de 14,4 milions d’euros, permetrà recuperar un espai urbà en el centre de la ciutat de Castelló de la Plana i dedicar-lo a millorar l’eficiència de l’administració, “orientada a l’enfortiment de l’estat de benestar, amb recursos de primer nivell tant per als empleats públics com per als seus usuaris”.

En aquest sentit, les actuacions la finalització de les quals està prevista per a primavera de 2023 centralitzaran els serveis vinculats a l’assistència social i cívica a Castelló, millorant l’accessibilitat i l’atenció a la ciutadania. Per al cap del Consell “eficiència, benestar, municipalisme, cohesió i sostenibilitat són els eixos sobre els quals es treballa en aquesta obra”.

Així mateix, Ximo Puig ha destacat que en aquesta rehabilitació es posa en relleu el suport a la indústria ceràmica, atés que aquest material serà present en tots els acabats i cobrarà especial protagonisme en les façanes on s’instal·laran peces especials de protecció solar que es fabricaran expressament per a aquest edifici.

Durant la seua intervenció, el president ha tingut un record per a Manuel Sanchis Guarner en el 40 aniversari de la seua defunció, i ha reiterat el compromís de l’actual equip de govern amb la descentralització de les institucions pel que “estem accelerant la presència de la Generalitat en tots els territoris”, ha assegurat.

Finalment, ha fet referència a altres actuacions que el Consell està duent a terme per a la millora del patrimoni a Castelló com la rehabilitació de l’antiga seu de Confederació Empresarial de Castelló, en la plaça de María Agustina, on se situarà la seu del Consell Audiovisual de la Comunitat Valenciana (CACV), així com l’edifici de Correus, adquirit per la Generalitat, i on tindrà la seua seu la fundació Valdre.

Reforma integral

La present actuació constitueix una reforma integral de l’antiga seu de l’Audiència Provincial de Castelló, en desús des de fa més de deu anys. Això permetrà millorar les condicions de seguretat en el treball del personal al servei de la Generalitat i farà accessibles a la ciutadania els serveis d’atenció pública.

Amb una inversió per part de la Conselleria d’Hisenda de 14,4 milions d’euros, el projecte de reforma converteix un edifici monolític en dos edificis independents contigus i articulats al voltant d’un pati central que optimitza les condicions d’il·luminació i ventilació dels espais. Es manté l’ús administratiu i la volumetria originals (Soterrani, Planta baixa i 6 plantes).

L’edifici, que compta amb una superfície de 12.000 metres quadrats, albergarà les dependències de la Direcció Territorial de Castelló de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, entre altres departaments de la Generalitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari