Puig destaca que la subestació elèctrica El Serrallo suposa un “avanç molt important” que garantirà la sostenibilitat del subministrament elèctric per a la província

Puig destaca que la subestació elèctrica El Serrallo suposa un “avanç molt important” que garantirà la sostenibilitat del subministrament elèctric per a la província
18/01/2023 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que la subestació elèctrica El Serrallo de Castelló de la Plana és la culminació d’un projecte que representa un “avanç molt important”, ja que permetrà garantir la sostenibilitat del subministrament elèctric per a la província de Castelló i el seu important teixit empresarial.

Així ho ha destacat durant una visita a la subestació elèctrica en la qual ha estat acompanyat pel director de Projectes d’Inversió i Gestió del Transport de Xarxa Elèctrica, Ramón Granadino; la directora d’i-DE (Ibedrola) en la Comunitat Valenciana i Murcia, Ana Lafuente, i diferents representants empresarials com el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó; el president de CEV, Santiago Navarro; el president d’UBE Europa, Bruno de Bièvre, i el director de la refineria de BP a Castelló, Francisco Quintana.

Ximo Puig ha mostrat, en declaracions realitzades als mitjans de comunicació, la seua satisfacció per un projecte de gran rellevància “per a una província tan industrial com és la de Castelló”, aconseguit gràcies a “les sinergies entre les empreses vinculades al consum i, sobretot, a la iniciativa de Xarxa Elèctrica i la distribuïdora d’Iberdrola”.

Puig ha destacat en aquest sentit la importància de “sumar sinergies” entre el Port de Castelló, empreses tractores com BP i UBE i el potent sector ceràmic.

El projecte en aquesta fase ha comptat amb una inversió d’11 milions d’euros per part de Xarxa Elèctrica, l’empresa de Redeia responsable de l’operació i el transport i el sistema elèctric, i de 7 milions, per part d’i-DE, l’empresa de distribució elèctrica del grup Iberdrola.

Infraestructura estratègica

Aquesta infraestructura estratègica, que es posarà en servei de manera imminent, permetrà alimentar energèticament al pol industrial de PortCastelló i proporcionarà l’energia necessària per a dinamitzar i completar els processos de transformació i eficiència energètica posats en marxa per grans indústries de la zona.

En aquest sentit, la nova subestació El Serrallo permetrà cobrir la demanda elèctrica prevista en el polígon industrial del mateix nom, ja que, segons dades de Xarxa Elèctrica i i-DE, naix amb un transformador de 220 kV a 66kV de 125 MVA. Durant aquest any està prevista la instal·lació d’un segon transformador per a garantir la fiabilitat i qualitat de la cobertura de la demanda elèctrica actual i futura de Castelló.

Associada a aquesta instal·lació s’ha realitzat també un desenvolupament de xarxa de 66 kV que permet la interconnexió a aquest nivell de tensió amb la subestació Enginy, situada en l’Avinguda Germans Bou de la ciutat.

Aquesta infraestructura podrà a més connectar-se amb l’annexa subestació Castelló 400 k, i incrementar la capacitat de transformació 400/220 kV per a reforçar el conjunt del sistema i millorar la seguretat del subministrament a la província de Castelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari