Simó: “Hem d'anar de la mà perquè Port Castelló continue marcant el futur de la província”

Rafa Simó ha jurat el ser càrrec de president de l’Autoritat Portuària apel·lant al treball col·lectiu per a créixer

Simó: “Hem d'anar de la mà perquè Port Castelló continue marcant el futur de la província”

Rafa Simó ha jurat oficialment el seu càrrec com a president de l’Autoritat Portuària de Castelló aquest matí. Un acte en el qual ha destacat que el port inicia una nova etapa amb tres grans reptes: respectar i cuidar el medi ambient, impulsar les inversions per a créixer i dinamitzar l’ocupació i riquesa de tota la província i integrar la infraestructura a la ciutat “perquè el port és de la ciutadania i un espai de servei”.

Durant la presa de possessió, Simó ha destacat la importància d’avançar cap al futur gràcies al treball en equip que, des que va nàixer el port, ha fet créixer i consolidar la infraestructura: “Pocs podien imaginar el pas de gegant que es va donar quan aconseguírem el port i això es deu al gran esforç col·lectiu que es va fer llavors i s’ha de fer ara per a portar avant grans projectes. Necessitem el granet d’arena de tots i totes”.

Així, ha assenyalat que l’equip d’aquesta nova etapa compta amb un compromís clar, “treballar junts de la mà perquè Port Castelló continue marcant el futur de la província”, en referència a la necessària coordinació amb les administracions locals, autonòmiques, nacionals i amb empreses públiques i privades inversores.

El ja president ha assenyalat que el seu desig és convertir aquest espai en un lloc “on treballar, perquè ha de continuar potenciant el seu paper dinamitzador de riquesa i ocupació”, on viure, on conviure, i “competitiu, en un món tan global on les distàncies cada vegada importen menys”.

Per a això, ha explicat que es duran a terme obres per a ser més atractius per a inversions, per exemple amb una millora en l’accés ferroviari, en l’estació intermodal i en les connexions de les dàrsenes per més de 200 milions d’euros. “És la nostra oportunitat per a ser el port d’Aragó i de Madrid”, ha destacat.

També ha posat l’accent en la necessària integració no sols amb la capital, sinó amb la resta de municipis, per a “estrènyer relacions”. En concret, ha promés planificar la millora urbanística que connecte el port i la ciutat; dinamitzar el Grau com s’ha fet amb els esdeveniments Mar de Sons, Escala a Castelló o els Premis Faro; sent més transparents com a institució pública; i aconseguint un sentiment de pertinença, “perquè el port és de servei i és de tots i totes”.

Tot això, ha subratllat, amb el compromís de “treballar amb les millors pràctiques mediambientals per a la millora contínua, com ha de ser”. “El port ha de causar les menors conseqüències possibles, per la qual cosa aprovarem un pla de bones pràctiques demà mateix i complirem amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de la Unió Europea i l’economia blava que promou”, ha afegit.

Així mateix, Simó ha aprofitat l’ocasió per a la reivindicació: “Quan parlem de reivindicar la pregunta no és què va malament, sinó que necessitem. Nosaltres reclamem el que mereixem i és just pels nostres resultats i això ho he après de l’alcaldessa – Amparo Marco -. Port Castelló té clara el full de ruta que cal seguir. Confiem que se’ns incloga en el pla d’inversió del govern d’Espanya per a avançar els terminis i aconseguir més recursos per a créixer”. A més, ha demanat un govern àgil i pujar de categoria com a port turístic.

“Una bona persona”

A l’acte han acudit diverses personalitats, entre elles l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, amb la qual ha compartit treball en el consistori durant els seus cinc anys de regidor. La primera edil ha destacat que Rafa Simó és una “molt bona persona que a més sap perfectament com és la ciutat, la seua connexió amb el port, les necessitats i el plantejament urbanístic de tots dos espais”. En aquest sentit, ha assenyalat que confia que “resoldrà els reptes del port amb escreix malgrat l’alt nivell al qual s’enfronta”.

Amb ella ha coincidit Francisco Toledo, president de Ports de l’Estat i anterior president de Port Castelló, que ha destacat l’aposta per la innovació, la cerca d’inversions, el creixement, i la importància de la seua integració urbanística. Simó ha agraït al seu antecessor el treball fet, “perquè gràcies a ell està en el Top 10 dels ports de l’Estat i és cada vegada més pròxim a la ciutadania, la qual cosa fa més fàcil la transició”.

Ximo Puig, president de la Generalitat Valenciana, també ha ressaltat l’herència de Toledo, “un treball intens i clau per a l’avanç que demostra que en la Comunitat Valenciana ho fem bé i contribuïm a la millora d’Espanya”.

El cap de Consell, en aquest sentit, s’ha unit a l’anomenada al treball col·lectiu de Simó i ha destacat que només així “anirem cap avant com a administració i, amb això, ho faran els sectors productius”. “Podem avançar amb el que cadascun puga aportar. Ens enfrontem a una caiguda del PIB del 12% i hem de posar al capdavant als millors talents i apostar per la digitalització, la resiliència i la sostenibilitat, en línia amb Europa”, ha destacat.

Finalment, Simó ha agraït al seu entorn i equip de treball el suport que ha rebut i ha llançat un missatge d’esperança cap a aquesta etapa d’incertesa per la pandèmia del coronavirus: “Ha arrasat les nostres previsions, per la qual cosa hem d’impulsar el que tenim. Hi ha incerteses, però els nostres sectors productius han demostrat ser molt resistents i podem adaptar-nos a les circumstàncies. Aquestes són les nostres fortaleses”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari