Castelló aspira a superar les 1.400 tones d'envasos recuperats en 2019

Garcia acorda amb Ecoembes col·laborar en formacions per conscienciar la ciutadania

Castelló aspira a superar les 1.400 tones d'envasos recuperats en 2019
25/11/2019 -

El regidor de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia, s‘ha reunit amb l’empresa Ecoembes per estudiar mesures que permeten «estendre la conscienciació de la ciutadania, especialment de les noves generacions, sobre la importància de reduir els envasos que generem i de separar-los correctament perquè puguen ser reutilitzats i reciclats», ha destacat. Aquesta col·laboració es traduirà en formacions i tallers que arribaran als centres escolars i a altres espais de trobada com els centres cívics o les seus d’associacions.

Entre els objectius d’aquestes accions destaca el de superar les 1.400 tones d’envasos que hauria sigut recuperats en finalitzar aquest exercici i el de «continuar incrementant eixa xifra per impulsar encara més el reciclatge de plàstics i llaunes, donar-los una segona vida als materials que ho permeten i gestionar correctament la resta de residus per evitar contaminar l’entorn».

Tal com recullen les dades facilitades per FCC, la mitjana mensual de recollida d’envasos manté una clara tendència ascendent des de 2017. Si en aquell any es van recuperar una mica més de 95 tones mensuals, aquesta xifra va créixer fins a les 109,42 tones en 2018 i ha pujat fins a les 120,3 tones enguany. Així les coses, «podem assegurar que la ciutadania de Castelló és cada vegada més conscient de la importància de separar en origen per a facilitar la gestió dels residus en les plantes», ha incidit Garcia.

Per fer aquesta separació més assequible a les llars, Ecoembes ha cedit al consistori 200 nous contenidors d’envasos lleugers que es començaran a instal·lar a partir de 2020. En total, Castelló sumarà 720 dipòsits grocs, distribuïts en els sis districtes de la ciutat.

Així mateix, la modificació del contracte de recollida de residus suposarà la instal·lació de vora 1.100 nous contenidors de restes orgàniques i l’adquisició de tres camions de càrrega lateral. De la mateixa manera, la quantitat disponible dels anomenats contenidors de resta se situarà en 3.400 unitats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari