L'Ajuntament de Castelló redueix el pressupost en Festes i Turisme en pro del pla anticrisi pel coronavirus

La aportación municipal se reduce por la covid-19 y permitirá destinar más de 553.000 euros a políticas del plan anticrisis

L'Ajuntament de Castelló redueix el pressupost en Festes i Turisme en pro del pla anticrisi pel coronavirus
04/06/2020 -

Els consells rectors del Patronat Municipal de Festes i del Patronat Municipal de Turisme de Castelló han celebrat aquesta vesprada sessions telemàtiques extraordinàries per a, en tots dos casos, abordar la proposta de la presidenta, Pilar Escuder, del pressupost de cada patronat per a l’exercici 2020, així com l’aprovació del calendari de tramitació i l’establiment del termini per a la presentació d’esmenes a aquesta proposta. El punt de l’ordre del dia s’ha aprovat per majoria en els dos casos.

A falta de les xifres definitives, els pressupostos de tots dos patronats descendeixen respecte als del 2019, degut d’una banda a la impossibilitat de celebrar certes activitats per la crisi sanitària de la covid-19 i les mesures de seguretat i protecció de la salut, com ha sigut el cas de les festes de la Magdalena, i a causa també de la reducció en l’aportació municipal que anualment deriva l’Ajuntament a aquests patronats i de la baixada d’altres transferències o ingressos dels quals es nodreixen els patronats. La disminució de l’aportació municipal permetrà que el consistori dispose de més pressupost per a destinar-lo a polítiques que frenen els efectes de la crisi sanitària i contribuïsquen a la reactivació econòmica i social de la ciutat.

En el cas del Patronat Municipal de Festes, l’aportació municipal passa d’1.654.516 euros en 2019 a 1.281.016 euros en 2020, que són 373.500 euros menys. I en el Patronat de Turisme, la diferència és de 179.551 euros (1.327.375 euros en 2019 i 1.147.823 euros per al 2020). Amb això, l’equip de govern disposarà de més de 553.000 euros en el pressupost municipal per a poder reorientar-los a altres polítiques del pla anticrisi.

La proposta de pressupost del Patronat Municipal de Festes estableix un muntant total de 1,3 milions d’euros, que són 727.500 euros menys que en 2019, mentre que la del Patronat Municipal de Turisme, ascendeix a 1,4 milions d’euros, que serien 65.400 euros menys que l’any passat.

La presidenta de tots dos patronats, Pilar Escuder, ha destacat després de les sessions, que “el turisme continua sent una activitat estratègica per a Castelló i fonamental per a la ciutat i per a la seua reactivació econòmica, igual que esperem poder reprendre el calendari festiu el més prompte possible, ja que les festes també contribueixen a la dinamització i la reactivació de la ciutat”.

El calendari de tramitació coincideix per a tots dos patronats i estableix un termini de presentació d’esmenes per part dels membres del consell rector corresponent de quatre dies hàbils a partir de demà, fins a les 23.59 hores del pròxim 9 de juny. Del 10 a l’11 de juny s’estudiaran les esmenes, el 12 es convocaran consells rectors i el 16 de juny se celebraran aqueixos consells rectors extraordinaris per a l’aprovació de les propostes definitives dels pressupostos de Festes i Turisme del 2020. El 17 de juny es remetran la propostes definitives a l’òrgan de gestió pressupostària i comptabilitat de l’Ajuntament, per a continuar la tramitació juntament amb el pressupost municipal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari