Castelló aporta 45.000 euros per a la reforma del Centre de Dia de persones amb discapacitat de Frater

Marco destaca que aquesta nova ajuda és exemple del compromís del govern municipal per les polítiques per al benestar social

Castelló aporta 45.000 euros per a la reforma del Centre de Dia de persones amb discapacitat de Frater
15/11/2020 -

L’Ajuntament de Castelló aportarà 45.000 euros per al projecte de reforma del Centre de Dia i Residència de la Fraternitat Cristiana de Persones amb Discapacitat (Frater). Un projecte per a contribuir a l’adaptació de les instal·lacions de l’associació per a donar resposta a les necessitats detectades, mitjançant reformes i millores en l’edifici i instal·lacions destinades a permetre un major grau d’autonomia a les persones que formen part de l’entitat o són beneficiàries dels seus serveis.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que aquesta subvenció ve a reforçar “el compromís amb les polítiques de benestar social” que es vénen impulsant des de 2015. “Un compromís que està suposant un canvi extraordinari en les infraestructures i serveis d’atenció a les persones amb discapacitat, en situació de vulnerabilitat o amb necessitats especials de la ciutat de Castelló”, ha indicat.

En aquest sentit, Marco ha recordat la inversió per a la reobertura del Centre de Dia per a malalts d’Alzheimer de la Pineda, tancat en 2012 i recentment cedit a la Fundació Alzheimer Salomé Moliner per a la seua gestió durant els pròxims deu anys. També ha recordat els 120.000 euros destinats a l’ampliació i reforma de la nova seu de l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) de Castelló, els 170.000 euros per al primer centre de dia per a persones amb malaltia mental de la província de l’Associació de Familiars per als Drets del Malalt Mental (AFDEM) i la posada en marxa del primer centre de dia de l’Associació de Síndrome de Down de Castelló, que ha comptat amb una inversió de més de 86.000 euros per part de l’Ajuntament. “Aquest govern municipal posa a les persones en el centre de les seues polítiques i aquestes infraestructures i centres de dia són un exemple de les polítiques per a millorar l’atenció especialitzada”, ha apuntat.

La regidora de Benestar Social, Dependència i Infància, Mary Carmen Ribera, ha explicat que el centre Maset de Frater, objecte d’aquesta subvenció, compta amb un Centre de Dia dirigit a totes les persones residents que desitgen i necessiten assistir, així com un centre residencial els beneficiaris del qual són persones amb greu discapacitat física que necessiten una atenció integral, continuada, personal i multidisciplinària. “Ara, gràcies a aquest projecte de millora i reforma de les instal·lacions, podran comptar amb una millor atenció”, ha indicat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari