Promoció Ceràmica reforçarà el programa que premia l'ús del taulell en actuacions de regeneració urbana

El diputat Ximo Huguet mantindrà en 2020 la col·laboració econòmica per a la celebració de concursos i congressos ceràmics

Promoció Ceràmica reforçarà el programa que premia l'ús del taulell en actuacions de regeneració urbana
27/09/2019 -

El departament de Promoció Ceràmica reforçarà el 2020 el concurs ‘Som Ceràmica’ a l’ús del taulell en actuacions de regeneració urbana «perquè volem convertir-lo en el millor aparador de les noves funcionalitats que ofereix el nostre taulell ‘marca Castelló’». Així s’ha expressat el diputat de l’àrea, Ximo Huguet, qui ha explicat que, «tan sols unes poques setmanes de l’elecció dels guanyadors de l’actual edició, ja estem pensant en les novetats que llançarem l’any que ve».

Junt amb el personal tècnic de la casa, Huguet ha avançat que hi ha sobre la taula propostes per a fomentar la participació de més ajuntaments, prescriptors i empreses. «Estem estudiant incrementar la dotació econòmica dels premis per a fer-los més atractius, en especial per als pobles menuts, que no podrien fer-se càrrec de tot el cost d’una obra d’aquesta magnitud sense ajuda d’altres administracions».

El diputat ha recalcat que el paper de les institucions és el «d’estar al costat dels que creen riquesa», i «així ho estem fent amb iniciatives com aquesta, amb la que volem que, tant administracions com empreses, coneguen que la ceràmica té infinites possibilitats».

En l’edició de 2019, han resultat guanyadors els projectes presentats per les Coves de Vinromà, que proposa reconvertir la llera del riu Sant Miquel en un nou espai verd, i Sant Rafael del Riu, amb un pla que planteja la reconversió d’un solar abandonar en un nou ‘parc de la memòria’. Ambdues obres, una volta materialitzades, podran consultar-se a través de CeramiCS, un servei ‘online’ dissenyat per la institució provincial que recopila, cataloga i localitza obres en entorns urbans en què s’ha fet ús de ceràmica.

Cal destacar que la Diputació aporta 360.000 euros per a finançar les dues obres guanyadores i 17.500 euros per a la redacció dels projectes.

RECOLZAMENT ASSEGURAT

Huguet també ha recalcat que en el 2020 «continuarem recolzant mitjançant convenis els congressos i concursos que impulsen el nom de la ceràmica castellonenca arreu del món». En aquest sentit, ha recordat que la Diputació Provincial aporta 4.000 euros a la celebració del Concurs Internacional de Ceràmica de l’Alcora (CICA), 4.000 euros més al Congrés Internacional del Tècnic Ceràmic i un conveni dividit en dues anualitats per un import de 60.000 euros per al Congrés Mundial de la Qualitat del Taulell i del Paviment Ceràmic (Qualicer 2019/2020).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari