Castelló reforça les mesures anticovid en els cementeris davant la festivitat de Tots Sants

L’alcaldessa fa una crida a la ciutadania perquè les visites es facen de manera escalonada i es complisca amb el protocol

Castelló reforça les mesures anticovid en els cementeris davant la festivitat de Tots Sants
28/10/2020 -

L’Ajuntament de Castelló, a través de l’Empresa Mixta Nou Cementeri, té activat durant tota aquesta setmana un protocol d’actuació en els dos cementeris de la ciutat per a minimitzar el risc de contagis de covid-19 davant la pròxima festivitat de Tots Sants. Un dispositiu extraordinari que incideix en l’ampliació d’horaris i en un sistema de control d’accessos i aforaments per a incentivar una assistència escalonada i evitar aglomeracions.

“Cal ser molt prudents i responsables, individual i col·lectivament, per a complir amb les mesures sanitàries i reforçar la resposta ciutadana davant la segona ona de la pandèmia”, ha assegurat l’alcaldessa de Castelló i presidenta de l’Empresa Mixta Nou Cementeri, Amparo Marco. “Per això, i davant la pròxima festivitat de Tots Sants, hem posat en marxa un protocol extraordinari que busca afavorir l’assistència escalonada als cementeris, durant tota aquesta setmana, de manera que evitem una afluència massiva l’1 de novembre i afavorim el compliment de les mesures anticovid”, ha detallat l’alcaldessa.

Per part seua, la regidora de Cementeris, Isabel Granero, ha recordat el protocol elaborat a Castelló, d’acord a l’específic per a Tots Sants publicat per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, que incideix en les mesures d’higiene i protecció enfront del coronavirus.

Així, “a més d’ampliar el dispositiu especial de Tots Sants a tota la setmana, i no sols als dies previs a la festivitat, s’ha ampliat també l’horari d’obertura dels recintes fins a l’1 de novembre, de manera que els dos cementeris obrin una hora abans, a les 8.00 hores del matí i tanquen a les 18.00 hores”, ha apuntat la regidora. En aquesta línia, s’ha habilitat un servei especial de transport públic. La línia es va posar en marxa el dilluns i fins a l’1 novembre connectarà el Parc Ribalta (imparells) amb el Cementeri de San José i el Nou Cementeri, i viceversa. El servei arranca a les 8.00 hores del matí i es prolonga fins a les 18.30 hores, amb eixides des de tots dos punts cada hora.

El protocol s’ha establit de manera que en cap moment es concentren alhora més de 500 persones en el cementeri de San José ni més de 150 persones en el Nou Cementeri. A més, es recomana als visitants no romandre en els recintes més d’una hora, per a poder permetre l’accés de més persones. En el cementeri de San José s’habilitaran 4 punts d’accés i eixida per a facilitar el trànsit de la ciutadania i evitar aglomeracions que estaran situats en l’entrada principal, la part posterior (quadra Borriolenc) i les dues portes laterals. S’habilitarà cada accés amb un carril d’entrada i un altre d’eixida. En cada accés es permetrà l’entrada de 125 persones. En el Nou Cementeri, hi haurà un únic accés i queda anul·lada la zona de pàrquing interior.

Efectius de la Policia Local, Protecció Civil i AMUS controlen la zona externa als cementeris, mentre que el control d’accessos i interior dels recintes es realitzarà a través de seguretat privada. Quant a mesures higièniques i de prevenció, s’estan duent a terme tasques especials de neteja i desinfecció, hi ha control de temperatura en els accessos i dispensadors automàtics de gel. També es faciliten guants per als qui hagen de manipular elements comuns com a escales d’accés a nínxols en altura i està prohibit fumar en tot el recinte. La màscara és obligatòria en tot moment.

Cal recordar també que enguany no es realitzaran actes commemoratius públics ni privats, així com els de caràcter religiós per a evitar majors afluències. Aquesta mesura implica la suspensió de la tradicional missa a l’esplanada de l’accés al cementeri de San José i de la cerimònia civil. Tampoc es realitzaran misses en la capella del cementeri de San José per a evitar que, donada la seua ubicació, es col·lapse l’entrada principal necessària per al control de l’aforament. Igualment, se suprimeix l’acte militar del 2 de novembre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari