Els pisos socials es regularitzaran en detectar residents no habituals

“El dret a l’habitatge cal no confondre’l amb l’abús. Els abusos no són justos quan hi ha gent necessitada”, assenyala María Jesús Garrido

Els pisos socials es regularitzaran en detectar residents no habituals
19/11/2019 -

La Regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló, María Jesús Garrido, ha anunciat que es durà a terme un procés de regularització dels habitatges municipals socials per a posar ordre i assegurar que els residents fan un ús correcte d’aquestes. “Ara es regularitzarà perquè hi ha una família que viu en Zaragoza i només ve a l’estiu en Magdalena, i tenim constància d’una altra que resideix en una altra casa”, ha explicat Garrit.

Jornals de Vila va realitzar en la passada legislatura un procés d’identificació de les persones que viuen en els 227 habitatges socials municipals, ha indicat Garrido, que ha afegit que ara s’impulsarà una regularització que començarà amb un procés d’inspeccions. També s’actualitzarà les bases d’accés a les mateixes amb criteris objectius.

“Com hi ha situacions rocambolesques es procedirà a la regularització”, ha prosseguit Garrido, que ha assenyalat que en aquest procés comportarà la realització de contractes en alguns casos, estudiant-se com a possible criteri per a la permanència l’arrelament, i s’analitzarà la recuperació d’aquells habitatges no regularitzats i en les quals és constant que els seus ocupants no reuneixen les condicions per a ocupar-les.

“Estic radicalment en contra que la gent perda el seu dret al sostre, però el dret al sostre cal tindre’l, no es pot proporcionar per un mateix, sense cap dret. Els abusos no són justos quan hi ha gent necessitada”, ha postil·lat.

El dret a l’habitatge és invulnerable, però cal no confondre dret amb abús”, ha continuat Garrit, que ha ressaltat que en els habitatges socials hi ha una llista d’espera de 300 persones, les quals “estem baremant i les necessiten més que els que vénen a gaudir-la a l’estiu”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari