La remodelació de l'avinguda Lledó de Castelló permetrà crear entorns escolars segurs

L’Ajuntament posa en valor els espais de jocs infantils i de descans que es generen amb les obres de millora del vial

La remodelació de l'avinguda Lledó de Castelló permetrà crear entorns escolars segurs
15/02/2022 -

El projecte de millora de la mobilitat per als vianants i ciclista de l’avinguda Lledó de Castelló tindrà un impacte directe i positiu sobre els centres escolars situats tant en el mateix vial (com és el cas del col·legi Consolació) com en el seu entorn més immediat (escola infantil municipal Chupetes o col·legi Agora Lledó). Així li ho han traslladat els regidors de Mobilitat Sostenible i de Benestar Social de l’Ajuntament de Castelló, Jorge Ribes i Mary Carmen Ribera, respectivament, a responsables de l’escola infantil municipal Chupetes, amb els qui s’han reunit recentment per a abordar este projecte.

L’actuació consolidarà l’aposta de l’Ajuntament per crear una xarxa d’entorns escolars segurs, “ja que considerem imprescindible que els entorns dels centres educatius, en la mesura en què això siga possible, estiguen alliberats de vehicles o es limite en gran manera la seua presència”, ha explicat el regidor de Mobilitat. La regidora de Benestar Social, per part seua, ha destacat que la remodelació de l’avinguda “permetrà destinar més espai per al gaudi de les persones, generant zones de joc i de descans i impulsant un carrer més viu, amable i segur”.

En aquest cas, gràcies al projecte de reforma de l’avinguda Lledó, cofinançat per FEDER, es crearà un espai de trobada a través d’una nova plaça amb jocs infantils en la zona annexa a la rotonda de Tombatossals, al costat del col·legi Consolació i a escassos metres de l’escola infantil Chupetes. La intervenció contempla també la limitació del trànsit rodat en aquesta zona, fent possible així generar més seguretat durant les entrades i eixides d’escolars.

A la consolidació d’aquesta xarxa d’entorns escolars segurs contribuirà també el fet que l’avinguda incloga després de la seua remodelació un ampli passeig per als vianants central i un carril bici que connectarà el centre urbà amb la basílica de Lledó, afavorint així el trànsit de persones que trien moure’s a peu o amb bicicleta, i reduint la pressió del trànsit rodat i els desplaçaments ràpids.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari