Renovació del Servei d'Arxiu i Publicacions, ara més intuïtiu i accessible

La institució provincial posa a disposició de tothom el seu fons documental, el més extens de la província de Castelló

Renovació del Servei d'Arxiu i Publicacions, ara més intuïtiu i accessible
14/10/2019 -

Ja està disponible a la xarxa la nova pàgina web del Servei d’Arxiu i Publicacions de la Diputació de Castelló. Aquest espai estrena nova imatge per a adaptar-se als nous temps i aposta per ser “més intuïtiva i accessible per a l’usuari”, ha assegurat la diputada de l’àrea, Ruth Sanz, que ha explicat que l’objectiu d’aquest renovat portal és “obrir a tota la població el fons més gran documental de la província”.

A hui dia, a l’Arxiu de la Diputació “custòdia milions de documents, tant textuals com gràfics, que parlen de la nostra comarca, de la nostra història, dels nostres costums i de les nostres tradicions, un tresor que estem obligats, per convicció pròpia, a posar en valor”. Per això, ha dit, “estem apostant per la digitalització de tot el fons i per la seua difusió, perquè és el nostre patrimoni i perquè com a institució hem d’estar al servei del coneixement, de la investigació i de la cultura”. La diputada ha explicat que periòdicament s’anirà ampliant el nombre d’arxius disponibles al web, al que es pot accedir a través de l’enllaç archivopublicaciones.dipcas.es.

Classificació per municipis

Una de les seccions que més interés desperta i que també ha rebut una rentada de cara ha estat l’apartat de l’arxiu fotogràfic de la província, que ara es presenta classificada per municipis. En total, es poden consultar més d’un milió d’instantànies de totes les èpoques, incloses les custodiades a la Biblioteca Nacional.

Pel que fa a l’apartat de publicacions, s’ha renovat el sistema de venda i de recerca de llibres per tal de fer-lo més fàcil.

Cal destacar que el departament d’Arxiu i Publicacions ofereix a tot el públic el servei de biblioteca i hemeroteca, disponible a la seu de Noves Dependències de la Diputació, així com la mediateca. El servei de bibliobús també està disponible per a apropar la cultura als pobles.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari