La Generalitat repara infraestructures de prevenció d'incendis del Desert de les Palmes danyades per la DANA de setembre de 2019

S’han realitzat millores en les pistes i camins forestals, neteja de vials i cunetes, construcció de murs de contenció i vies d’evacuació hídrica

La Generalitat repara infraestructures de prevenció d'incendis del Desert de les Palmes danyades per la DANA de setembre de 2019
05/09/2020 -

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha completat les obres de reparació d’infraestructures de prevenció d’incendis al parc natural del Desert de les Palmes, danyades per la DANA de setembre de 2019.

El director general de Prevenció d’Incendis, Diego Marín, ha visitat les obres acabades i ha explicat que les actuacions han consistit, entre altres, en la millora de pistes i camins forestals, neteja de vials i cunetes així com en la construcció de murs de contenció i la reparació de guals i passos d’aigua.

El conjunt de les obres inclou, així mateix, diferents actuacions orientades a l’evacuació hídrica i a la restauració dels ferms i terraplens, de manera que puguen tindre una major durabilitat en el temps i no es vegen afectades per futures DANA.

Aquestes infraestructures forestals serveixen per a la vigilància preventiva i per a l’extinció dels possibles incendis; així com per a la realització dels treballs habituals en la muntanya.

Es tracta d’unes obres d’emergència que es van iniciar a la fi de 2019 per a pal·liar els danys causats per la DANA dels dies 11, 12, 13 i 14 de setembre de 2019 en infraestructures forestals de la província de Castelló.

Les obres, amb una inversió de 366.666,67 euros amb càrrec a la Direcció General de Desenvolupament Rural, Innovació i Política Forestal del Ministeri Agricultura, Pesca i Alimentació, es van iniciar a la fi de 2019.

Aquestes actuacions suposen un reforç de vital importància a les inversions que realitza la Direcció General de Prevenció d’Incendis Forestals amb fons propis, com el nou Observatori Forestal del Desert de les Palmes, que es va posar en funcionament durant el mes de maig de 2020, o les obres d’emergència per a l’arranjament de pistes i camins forestals danyats a conseqüència del temporal Gloria de gener de 2020, i que fan un pas més en l’execució de les inversions de la Conselleria, que ja ha aconseguit el 75% de la dotació prevista per a 2020.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari