Restablert el 100% del servei d'atenció presencial al Palau de la Festa després del ciberatac

Restablert el 100% del servei d'atenció presencial al Palau de la Festa després del ciberatac
07/04/2021 -

L’Ajuntament de Castelló ha aconseguit habilitar durant el dia de hui el 100% dels equips informàtics d’atenció a la ciutadania que estan allotjats al Palau de la Festa, de manera que a partir de demà estaran els 32 ordinadors operatius per a poder iniciar tramitacions, permetent restablir així l’atenció presencial a la ciutadania que ja s’ha représ hui després del ciberatac detectat el dimarts 30 de març.

Durant el dia de hui, ja han funcionat 12 equips segurs d’Atenció Integrada, tant al Palau de la Festa com en les tinències d’alcaldia del Grau, Nord i Oest. A més, al Palau de la Festa també hi ha hagut altres set ordinadors connectats a una xarxa segura per a gestions d’altres àrees municipals com l’Agència de Desenvolupament Local, Comerç i mercats, Sanitat, Consum, Urbanisme, Atenció Tributària i Habitatge.

S’avança així en el reforç de l’atenció presencial a la ciutadania després de l’atac informàtic, mentre està operativa també la seu electrònica https://sede.castello.es/ per a la presentació de tràmits via en línia i ja es va aconseguir rehabilitar la principal eina interna de gestió administrativa municipal que permet, entre altres coses, la consulta d’expedients.

“Estem treballant sense descans per a restablir el sistema informàtic després del ciberatac i causar les mínimes molèsties a la ciutadania. Avancem en la recuperació de les eines bàsiques per a l’atenció ciutadana i hui mateix ja s’ha pogut reprendre presencialment i a través de la seu electrònica”, ha explicat la regidora de Modernització i Innovació Digital, Mónica Barabás. “El restabliment està sent progressiu, perquè en el menor temps possible es puga reprendre la normalitat”, ha apuntat.

Cal recordar que tal com es va acordar en Junta de Govern Local, s’amplien a partir de hui i per un període de deu dies hàbils els terminis de tramitacions que depenen de l’Ajuntament, que no hagueren vençut abans del dimarts 30 de març i que vagen en favor de l’interessat. L’ampliació s’aplicarà en tramitacions de subvencions, ajudes com les del Pla Resistir, presentació a oposicions o sol·licituds per al programa de Jornals de Vila.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari