Castelló recupera l'AVE a l'octubre després d'acabar les obres

La delegada de Govern en la Comunitat Valenciana ha confirmat la recuperació del servei i un reforç en el servei de rodalies

Castelló recupera l'AVE a l'octubre després d'acabar les obres

Castelló tornarà a tindre el servei d’AVE cap a Madrid a l’octubre, quan acaben les obres per a instal·lar el tercer fil en la segona via que connecta la capital de la Plana amb València, en marxa des de juliol. Així ho acaba de confirmar la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, juntament amb el delegat de Govern Interior de l’Ajuntament de Castelló, David Donate.

Segons ha explicat Calero, l’AVE tornarà a Castelló a l’octubre després de finalitzar les obres a Vila-real, Xilxes, La Llosa i Almassora que ADIF va iniciar a l’estiu en la capital per a implantar l’ample estàndard en la segona via del tram València-Castelló del Corredor Mediterrani. “Hem estat treballant en múltiples punts del tram pel qual passarà el tren des de juliol, en l’Estació de Castelló i la de Moncofar i en el tram entre Alboraia i Massalfassar”, ha justificat.

La delegada de Govern ha destacat que recentment s’han finalitzat les actuacions de Moncofa per a substituir 10 desviaments aptes per a la circulació de trens en tots dos amples de via. Les obres, ha recordat, “s’han executat en les diferents vies de l’estació, en horari nocturn i en caps de setmana, per a reduir al màxim les afectacions al trànsit de trens”.

Una notícia molt esperada per a la capital de la Plana per la repercussió econòmica i turística que suposarà no sols per a la ciutat, sinó també per als seus municipis. “Així veiem com el ministre Ábalos ha respost a les nostres demandes després de la seua visita a la ciutat, perquè nosaltres sempre hem defensat els interessos de Castelló independentment del color polític”, ha respost Donate als grups municipals de la oposició durant el Debat de l’Estat de la Ciutat d’aquest matí.

A més, Renfe reforçarà els seus serveis per a recuperar els desplaçaments anteriors al decret de l’Estat d’Alarma per la crisi del coronavirus, tal com ha afegit la delegada de Govern, que ha agraït el “compromís” del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana “per a millorar els serveis ferroviaris de la Comunitat Valenciana”.

Així mateix, a partir del dilluns, Renfe recuperarà dos serveis de Mitjana distància entre Castelló i València i entre Vinaròs i València. Des de Vinaròs també eixirà un nou servei a les 07.15 hores del matí de dilluns a divendres cap a Castelló i València, i en sentit contrari des de Castelló a les 21.09 hores.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari