La singularitat del model de Participació Ciutadana de Castelló capta l'interés d'altres ajuntaments

La ciutat és una de les poques amb un cos tècnic propi per a aquesta competència, els detalls de la qual ha compartit amb els consistoris de Sagunt i d’Alcoi

La singularitat del model de Participació Ciutadana de Castelló capta l'interés d'altres ajuntaments
12/02/2020 -

El regidor de Participació Ciutadana de Castelló, Francesc Mezquita, ha rebut aquest matí al seu homòleg a l’Ajuntament de Sagunt, Javier Timón, qui s’ha interessat per les accions que està portant a terme la ciutat en matèria de comunicació amb els i les habitants i d’enfortiment del teixit associatiu. Els regidors han visitat les instal·lacions municipals i han intercanviat impressions amb el personal de l’àrea.

Castelló és una de les poques ciutats del País Valencià amb una estructura de personal pròpia per a Participació Ciutadana, un fet que també va despertar l’interés de l’Ajuntament d’Alcoi. En aquest sentit, el regidor ha explicat els detalls d’un projecte que va començar en la passada legislatura i que «vol que aquest departament siga la referència de totes les entitats ciutadanes de la ciutat i que ha aconseguit, fins ara, que el registre municipal d’associacions supere les 800 inscripcions».

Els tècnics municipals han preparat un presentació per difondre el seu model a altres administracions, un model que té tres finalitats bàsiques. D’una banda, «eduquem en la participació des dels centres cívics, una xarxa municipal a la qual volem traure-li tot el suc per fomentar la participació i la realització d’activitats per a la joventut i per a la qual estem desenvolupant un model de gestió unificat», ha apuntat Mezquita.

El segon objectiu de l’Ajuntament de Castelló és enfortir el teixit associatiu i per això promouen activitats formatives com l’Escola de Participació, elaboren estudis sobre l’impacte de les associacions a l’economia i la societat locals i editen revistes trimestrals i guies anuals amb informació d’interés per a les entitats. La tercera finalitat és millorar l’escolta ciutadana amb serveis com la Unitat de Reclamacions i Suggeriments (URiS) o la iniciativa Decidim.

Febrer, mes del calendari fiscal

El departament de Participació Ciutadana ha centrat la seua comunicació mensual a les entitats en el calendari fiscal de 2020. Per a això, han creat una infografia interactiva en què expliquen la documentació que han d’aportar en cada moment de l’any i en què han inclòs les dates limit per a la seua presentació. A més a més, els requadres de cada impost inclouen un enllaç de descàrrega als model de l’Agència Tributària, per tal de facilitar la gestió

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari