Ribera destaca a Stop-Rumors Castelló com a eina útil enfront de discursos d'odi

Ribera destaca a Stop-Rumors Castelló com a eina útil enfront de discursos d'odi
01/05/2021 -

La regidora de Benestar Social, Dependència i Infància, Mary Carmen Ribera, ha participat aquesta setmana en la IV Jornada antirumors (online) al costat de representants de la Universitat Jaume I i l’Ajuntament d’Almassora. Ribera ha destacat que l’Ajuntament de Castelló va ser pioner en la Comunitat Valenciana a posar en marxa el projecte Stop Rumors, un projecte l’objectiu fonamental del qual és contribuir a la desacceleració de les faules, rumors, estereotips i narratives que fomenten la discriminació i el racisme.

“Amb aquesta quarta edició vam demostrar que el programa funciona i que és possible millorar la societat, Stop Rumors és una iniciativa essencial per a actuar i sensibilitzar en els centres educatius, en el teixit associatiu i a tota la ciutadania en general”, ha manifestat. Ribera ha explicat que aquest projecte es recolza en dues línies estratègiques de treball, la formació-informació i la creació de grups de persones implicades a través dels ‘Agents Anti Rumors’, propiciant la creació de xarxes actives de col·laboració i treball en equip, tant amb ciutadania en general com amb professionals de l’àmbit educatiu i social principalment.

D’aquesta manera, des de la posada en marxa del projecte, s’ha aconseguit a més de 7.000 persones entre accions formatives i de sensibilització.

El projecte Stop Rumors Castelló va nàixer fa set anys arran d’altres iniciatives de gran èxit com la Xarxa Barcelona Anti Rumors, Getxo Anti Rumors, Tenerife Anti Rumors o Stop Rumors d’Andalusia Acull. “En aquest temps, s’ha convertit en una eina útil, eficaç i eficient contra el discurs de l’odi, el racisme i la discriminació en qualsevol de les seues formes”, ha destacat Ribera.

La IV Jornada Anti Rumors s’ha celebrat de manera telemàtica i ha estat organitzada per l’ONGD Ilèwasi, l’Ajuntament d’Almassora i la Universitat Jaume I de Castelló. Una cita en la qual s’ha comptat amb la participació de la Regidoria de Benestar Social, Dependència i Infància per a la presentació de l’experiència desenvolupada amb el projecte Stop Rumors Castelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari