Traver Calzada crea la imatge de la ruta de gastronomia local 'Sabores Castellón'

El concurs gastronòmic es desenvoluparà del 7 al 30 de novembre amb la participació de 71 bars i restaurants de la ciutat

Traver Calzada crea la imatge de la ruta de gastronomia local 'Sabores Castellón'
08/10/2019 -

La 10a edició de la Ruta-Concurs de Tapes de Gastronomia Local ‘Sabores Castellón’ es desenvoluparà del 7 al 30 de novembre, amb la participació de 71 locals, 13 més que l’any passat i distribuïts en quatre zones: 33 en el Centre, 20 en l’Est, 12 al Nord i 6 a l’Oest. La regidora de Turisme, Pilar Escuder, ha presentat hui la iniciativa, acompanyada de l’autor de l’obra que dóna imatge a aquesta edició, Vicente Traver Calzada.

Escuder ha destacat el paper d’aquesta proposada culinària per a «valorar els productes locals i la gastronomia mediterrània». Cada bar o restaurant inscrit prepararà dos plats, per la qual cosa l’oferta total de la ruta serà de 142 tapes elaborades amb alguna referència a un producte de referència de la gastronomia tant local com provincial. La previsió és que participen en la ruta unes 60.000 persones.

L’autor de la imatge del cartell, titulada Menú, ha explicat en la presentació de la peça que s’ha inspirat «en el menú d’un pintor, amb colors i formes, i els pinzells i compassos com a coberts». «He utilitzat una tècnica mixta, amb pintura acrílica i tocs de cera i pastís». «És un honor fer front a aquest encàrrec i participar d’un projecte consolidat com aquest, en el qual l’art es trasllada a les tapes», ha reconegut el pintor Traver Calzada.

Enguany s’organitza el primer concurs de fotografia gastronòmica de Castelló GastropixelCS. Un certamen en el qual el públic en general podrà prendre part a través del perfil oficial d’Instagram de la ruta i mostrar les seues imatges en dos apartats; el gastronòmic de la ruta i el de ciutat, amb fotos de la capital.

La gala de presentació de la ruta serà el 29 d’octubre i el 10 de desembre tindrà lloc la gala de premis, en la qual s’entregaran les distincions a les millors tapes i locals, així com al servei i atenció al públic.

Com en cada edició, el públic participa directament, no sols a través del consum en els diferents locals, sinó amb les votacions que emet durant els 24 dies de duració de la mostra. Paral·lelament, un comité gastronòmic, format per experts i patrocinadors, valorarà i decidirà, recolzant-se en les preferències populars, les millors tapes i locals d’aquesta edició.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari