Vicent Sales denuncia “3,86 milions d'euros de factures en el calaix” de l'Ajuntament de Castelló

El portaveu de l’equip de govern ha lamentat “els empastres” de l’Acord de Fadrell

Vicent Sales denuncia “3,86 milions d'euros de factures en el calaix” de l'Ajuntament de Castelló

El portaveu de l’equip de govern de l’Ajuntament de Castelló, Vicent Sales, ha denunciat aquest matí els 3,86 milions d’euros en factures que s’ha trobat la nova corporació municipal “en el calaix” per part de l’Acord de Fadrell.

Així ho ha assenyalat aquest mateix matí en donar compte dels assumptes aprovats en Junta de Govern de Local, la qual cosa ha qualificat d’“empastre de PSOE i Compromís, una vegada més”: “L’anterior govern no es va fer càrrec i l’informe conjunt de la Secretaria Municipal, la Intervenció Municipal i l’Assessoria Jurídica és demolidor”.

El portaveu ha explicat que es va recordar de forma reiterada les consideracions jurídiques i recomanacions i ha valorat que “en comptes de gastar aqueixos quasi 3,5 milions d’euros d’obligat compliment en aquestes factures, es va preferir gastar-los en altres coses”. “Ara, aquestes factures en el calaix les ha de pagar el govern de Begoña Carrasco i intentarem solucionar-lo tan prompte com es puga”, ha subratllat.

En concret, es tracta d’un import de 3.866.265,91 euros que es corresponen amb factures que no han sigut degudament adquirides per l’Ajuntament en no haver-se formalitzat contracte o adoptat el corresponent acte administratiu d’aprovació de la revisió de preus.

Les dues partides més quantioses corresponen a la revisió de preus del servei de neteja viària, amb 2.909.532 euros en factures irregulars de febrer a novembre de 2022 i de 581.914 euros entre desembre de 2022 i gener de 2023, al no haver-se aplicat la revisió de preus corresponent a aquest servei.

Els prop de 300.000 euros restants pertanyen a altres factures. Sales s’ha referit al contracte caducat, des de desembre de 2022, del servei BICICAS, que continua generant factures irregulars, igual que les que es generen per la compensació de tarifes del servei públic urbà que donen servei interurbà (línies d’autobús a Benicàssim, Almassora o Borriol).

El portaveu ha explicat que “l’Ajuntament va signar l’últim conveni amb la Generalitat per a fer-se càrrec d’aquesta compensació de tarifes el desembre de 2022 i tenia vigència fins a 31 de desembre de 2022, és a dir, menys d’un mes. Per tant, totes les factures que arriben de 2023 ho fan de manera irregular, però aquest equip de govern ja està treballant per a signar un nou conveni que acabe amb aquest ’empastre’ heretat”.

Altres factures irregulars, corresponents a reconeixements extrajudicials de crèdit, “que deixaran de ser-ho perquè aquest govern ja ha posat mitjans són les corresponents al servei de telefonia mòbil, que ja té contracte en vigor o el de l’oficina de recaptació que després de 7 anys ja he ha adjudicat o del servei de manteniment d’il·luminació pública”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari