Salut en el Poble començarà en juny les revisions oculars en els col·legis de Peníscola i Oropesa del Mar

El Govern Provincial amplia aquest servei que ja en 2018 va revista a més de 1.500 xiquets en els municipis de l’interior

Salut en el Poble començarà en juny les revisions oculars en els col·legis de Peníscola i Oropesa del Mar
24/05/2019 -

La Diputació de Castelló començarà el mes vinent de juny les revisions oculars del seu programa Salut al Poble en els col·legis de Peníscola i Orpesa del Mar, que són els primers municipis ja confirmats. Cal tindre en compte que el Govern Provincial amplia aquest servei als municipis més grans després de recórrer pràcticament tot l’interior en 2018 revisant la vista a més de 1.500 xiquets dels pobles més xicotets.

Així, els especialistes que conformen aquest servei del Govern Provincial començaran el seu treball en els col·legis dels municipis més grans de la província, en ordre ascendent de població, i ho faran començant per aquests dos enclavaments de la costa castellonenca.

La diputada provincial d’Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha conegut en diverses ocasions com s’ha dut a terme i l’acolliment que ha tingut entre la comunitat escolar aquest servei, comprovant el seu desenvolupament en varis dels centres escolars. “Després de comprovar, amb la primera experiència en 2018, l’excel·lent acolliment que va tindre aquesta iniciativa que el que pretén és dotar de més recursos i millor atenció als xiquets castellonencs en igualtat d’oportunitats visquen on visquen, repetirem l’experiència enguany per a ampliar els seus beneficiaris i arribar a més pobles”.

Recuperació del servei de revisions oculars

Cal tindre en compte que el primer programa de prevenció que va dur a terme la Diputació amb Salut al Poble als pobles de la província és el Programa de Prevenció d’Ambliopia i altres trastorns visuals.

“Comencem amb un programa de prevenció de la coneguda com a malaltia de l’ull vague recorrent els col·legis de la província. Era un compromís d’aquest Govern Provincial fer-lo, especialment després que la Generalitat decidira suprimir-lo a través de l’Hospital Provincial, i volíem en aqueix sentit posar a la disposició de la ciutadania un servei que s’havia valorat com molt positiu”, ha insistit Vicente-Ruiz.

És per això que la diputada ha assegurat que “arribem on uns altres no volen, oferint aquests serveis que redunden en una millor qualitat de vida dels nostres fills”.

Cal tindre en compte que la Diputació de Castelló, igual que realitza amb la resta de serveis que presta als municipis, també amb Salut al Poble s’ha coordinat amb l’administració competent en matèria de Sanitat, la Conselleria, amb la condició d’evitar duplicitats i prestar un servei útil, necessari i eficaç als ciutadans de Castelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari