Sanitat dotarà a Castelló amb un nou punt d'atenció d'Urgències situat a l'Hospital Provincial

Així, l’Hospital Provincial amplia el servei que ofereix a la població castellonenca

Sanitat dotarà a Castelló amb un nou punt d'atenció d'Urgències situat a l'Hospital Provincial
26/11/2020 -

La Conselleria de Sanitat dotarà d’un nou punt d’atenció d’Urgències a la ciutat de Castelló a l’Hospital Provincial, amb l’objectiu de posar a l’abast de tota la ciutadania espais assistencials “dignes” que garantisquen major capacitat i més seguretat a pacients i professionals. D’aquesta manera, segons ha informat el Consell en un comunicat, la població castellonenca veu així ampliat el servei que ofereix l’Hospital Provincial en la seua aposta per continuar sent un hospital de referència en les especialitats oncològiques, oftalmològiques i de Salut Mental.

Així, en les pròximes setmanes acollirà el Punt d’Atenció Continuada del carrer Trullols, situat en els baixos del centre de salut 9 d’Octubre que, arquitectònicament, no permet continuar oferint atenció amb les mesures de seguretat establides per la situació epidemiològica de pandèmia.

La nova ubicació serà el servei d’Urgències de l’Hospital Provincial, amb entrada pel carrer Gran Via Tárrega Monteblanco. A més, prèviament al trasllat s’emportarà cap a l’adaptació de l’espai per a acollir l’atenció urgent de pacients de qualsevol patologia, la qual cosa contempla la instal·lació d’un triatge avançat que establirà diversos circuits clínics diferenciats segons si es tracta de pacients amb urgència oncològica o pacients amb urgència general.

De la mateixa manera, aquest garbellat establirà si hi ha sospita de patologia compatible amb COVID-19 i ho derivarà a un circuit d’atenció especial.

PROTOCOL ASSISTENCIAL

El protocol assistencial activat continuarà preservant a l’Hospital Provincial de l’ingrés de pacients amb diagnòstic de COVID-19, per la qual cosa es derivaran a l’Hospital General de Castelló les persones assistides que precisen una estada hospitalària per aquesta patologia.
La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública consolida així les sinergies de la xarxa assistencial de la ciutat de Castelló després d’estudiar les necessitats assistencials aportades pels equips sanitaris i verificar que la societat castellonenca es beneficiarà d’aquesta nova ubicació.

Entre les gerències i els serveis d’Atenció Primària de tots dos hospitals, es durà a terme en els pròxims dies la reorganització funcional de manera coordinada amb l’objectiu de posar a l’abast de la ciutadania de Castelló tots els recursos assistencials, materials i humans, amb els quals compta la sanitat pública castellonenca. Sanitat agraeix la labor que estan realitzant els equips assistencials de tots dos centres per la seua “excel·lència i compromís” amb una atenció segura a la població.

Les dades de la jornada d’ahir reflecteixen un augment en els casos diagnosticats de Covid-19 a la província de Castelló, ja que es van notificar 107 contagis nous, amb un total de 119 persones ingressades per aquesta malaltia i els morts des que va començar la pandèmia ascendeixen a 316 en tota la província.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari