Transparència fa públic el seguiment dels acords del ple

Garcia: “Tenim una eina de control del compromisos adquirits que servirà per demostrar que els acords es tradueixen en fets”

Transparència fa públic el seguiment dels acords del ple
05/12/2019 -

El govern de l’Acord de Fadrell ha fet públic el panell per a fer seguiment de l’estat de compliment dels acords aprovats als ple. D’aquesta manera, la ciutadania podrà veure també el passos entremitjos i les gestions q ue els regidors responsables de cada àrea fan per a executar el mandat del ple.

Segons ha explicat el regidor de Transparència, Ignasi Garcia, “tenim una eina de control del compromisos adquirits que servirà per demostrar que els acords del ple no són només paraules i es tradueixen en fets”. “Donarem seguiment a totes les mocions, tant dels grups del govern com de l’oposició, per tal de consolidar el nostre projecte de fer l’administració totalment transparent”, ha informat Garcia.

Així doncs, aquesta aplicació permet visualitzar el contingut dels acords, els grups proposants i les àrees municipals encarregades de portar-los a terme. L’aplicació possibilita “la total transparència” no només en la publicació sinó també en el seguiment de la tramitació, ja que “ens permet introduir totes les dades dels passos fets per a aconseguir l’objectiu final i incloure’n referències temporals i documents vinculats”.

Tal com ha confirmat Garcia, “hem començat ja la formació perquè els regidors o les persones en les quals deleguen aprenguen a utilitzar l’eina i estiguen preparades per a compartir els avanços de la gestió amb a la ciutadania”. El mètode utilitzat és el conegut com a mètode Kanban. Gràcies a aquesta eina, els projectes estan representats per taulers, els quals contenen compromisos. Cada compromís té una sèrie de targetes, elements que poden ser editables i modificables a l’hora de fer públics els punts complits.

D’altra banda, ja estan disponibles en el Panell de Govern Obert els 246 compromisos que conformen l’Acord de Fadrell. Aquesta ferramenta permet classificar l’Acord de Fadrell en cinc àrees (Medi Ambient, Educació, Economia, Drets Socials i Servei Públics), per tal que l’accés i la navegabilitat per part de l’usuari siguen més fàcils i la gestió es realitze de manera transparent.

Recentment, Garcia es va comprometre a sumar al funcionariat de l’Ajuntament de Castelló a la campanya formativa per a potenciar la transparència, una mesura adoptada després de reunir-se amb els representants de Plataforma Cívica per la Justícia i contra la Corrupció de Castelló. Aquesta iniciativa s’uneix a les formacions a la ciutadania que ja va emprendre l’administració municipal durant l’any passat i que estan contemplades en la previsió pressupostària per a 2020.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari