La segona onada de calor a Castelló amb alerta groga

El mes de juny passat ha sigut un dels més secs des de 1950

@Istock

La segona onada de calor a Castelló amb alerta groga
05/07/2019 -

En la Comunitat Valenciana recordarem l’estiu 2019 per les seguides onades de calor que estan produint-se al llarg de tota la temporada estival. Els termòmetres estan registrant les temperatures més altes de la seua història, especialment a l’interior de Castelló en municipis com Morella, Villafranca o Atzeneta del Maestrat amb temperatures pròximes als 39,1 segons ha publicat en Twitter la Agencia Estatal de Meteorología (Aemet).

La Comunitat ha tingut un dels mesos més càlids i extremadament secs de la seua història però sembla que anirà en augment en els pròxims anys a causa de l’imminent canvi climàtic que des de fa dos anys està més present que mai a causa del calfament global.

ALERTA GROGA EN CASTELLÓ

Matí, dissabte 6 de juliol, comença un nou cap de setmana que estarà marcat per les altes temperatures i l’inici de la segona onada de calor que tindrà Castelló en aquest estiu 2019. Les zones del Alto Palancia i Alto Mijares seran les més afectades per les masses d’aire africà produïdes per l’efecte foehn.

Les temperatures més elevades es registraran a l’interior sud de Castelló, a partir de les 12 del migdia fins a les 18 de la vesprada amb l’alerta groga per temperatures màximes d’uns 36 °C. La forta onada de calor serà una mica més suau que l’anterior però s’incrementa la problemàtica per la sequedat del mes de juny amb absència total de pluges en tota la Comunitat i, per tant el risc d’incendis és cada vegada més elevat.

El servei de Emergencias  i Seguridad  de la Comunitat Valenciana consideren el nivell d’emergència de ”alt”per als pròxims dies. Des de l’ Aemet, qualifiquen al passat mes de juny com ” extremadament sec” des de la dècada de 1950 per la inexistència de les precipitacions.

Castelló, serà en els pròxims dies la província de la Comunitat amb temperatures inferiors a València i Alacant amb unes mínimes de 33 °C i 31 °C a Peníscola.

 

 

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari