L'aeroport de Castelló rep el segon Boeing 747-400 per al seu desmuntatge i condiciona una nova zona d'estacionament

L’aeroport té previst acollir quatre unitats d’aquest model d’avió de gran grandària perquè l’empresa e-Cube els desmantelle

L'aeroport de Castelló rep el segon Boeing 747-400 per al seu desmuntatge i condiciona una nova zona d'estacionament
31/08/2020 -

L’aeroport de Castelló té previst acollir fins a quatre avions Boeing 747-400 per al seu desmuntatge. Aquest dilluns ha aterrat la segona d’aquestes aeronaus, sumant-se a la que va arribar el passat 18 d’agost. A més, han arrancat els treballs previs de condicionament d’una nova zona d’estacionament d’aeronaus.

Coincidint amb l’arribada del Boeing 747-400, el conseller de Política Territorial, Mobilitat i Obres Públiques, Arcadi España, s’ha desplaçat fins a l’aeroport de Castelló, on ha visitat les instal·lacions de l’empresa e-Cube Solutions, dedicada a les activitats d’aparcament i desmuntatge d’avions. Al costat del conseller han estat la secretària autonòmica d’Obres Públiques i Mobilitat, María Pérez, i el director general de Ports, Aeroports i Costes, Emili Obiol.

Els responsables d’e-Cube han traslladat al conseller l’aposta de l’empresa per potenciar la seua presència en l’aeroport. Prova d’això, és la previsió de la companyia de desmuntar a Castelló quatre Boeing 747-400 que ha adquirit després de ser retirats de la circulació per l’aerolínia British Airways.

Arcadi España ha recordat que aquest històric avió, conegut comunament com a “Jumbo”, és un dels models d’aeronau comercial més grans del món i que durant dècades ha sigut un símbol de l’aviació.

“El desmuntatge d’aquests avions de gran grandària reforça el vessant industrial de l’aeroport i ens permet continuar avançant en l’estratègia de diversificació de l’activitat, en col·laboració amb el sector privat”, ha explicat.

D’altra banda, el conseller ha informat que l’empresa e-Cube ha iniciat els treballs previs de condicionament d’una nova plataforma d’estacionament d’avions, que abastarà una superfície de 21.550 metres quadrats i que donarà resposta als plans d’expansió de la companyia. La plataforma tindrà capacitat per a acollir entre 15 i 20 aeronaus de diversa grandària i està previst que els treballs es prolonguen durant un mes i mig.

D’altra banda, en les pròximes setmanes està previst que arranquen les obres de construcció del centre de manteniment d’avions impulsat per l’empresa Brok-air. L’hangar ocuparà una superfície de 2.500 metres quadrats i està dissenyat per a acollir aeronaus de les famílies Boeing B-737, Airbus A-320 i ATR. La previsió és que entre en funcionament a la fi del present any.

Així mateix, Arcadi España ha recordat que, pròximament, s’adjudicaran les obres de construcció de la nova plataforma industrial de l’aeroport, una àrea que concentrarà les activitats d’estacionament, desmuntatge i manteniment d’avions que ja s’estan realitzant i que possibilitarà l’arribada de noves inversions.

El conseller ha destacat la capacitat de l’aeroport “d’activar nous projectes en un context tan complex com l’actual, ja que la pandèmia de la COVID-19 ha colpejat amb duresa al sector de l’aviació”. “L’objectiu és reforçar la cartera de serveis i ampliar el ventall d’activitats perquè l’aeroport es consolide com un valuós pol econòmic al servei del territori”, ha explicat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari