El segon premi Ciutat Accessible Europea de Castelló protagonitza el cupó de l'ONCE

El sorteig del 4 de març comptarà amb 5,5 milions de cupons que homenatgen la labor de la ciutat en matèria d’accessibilitat

El segon premi Ciutat Accessible Europea de Castelló protagonitza el cupó de l'ONCE
26/02/2020 -

El segon premi Ciutat Accessible Europea de Castelló protagonitzarà el cupó de l’ONCE en el sorteig del pròxim 4 de març. Cinc milions i mig de cupons homenatjaran el treball de la capital de la Plana per a convertir-se en una ciutat més accessible, amigable i integradora després d’obtindre el guardó de la mà de la Unió Europea. Prop de 20.000 venedors de tota Espanya i 200 de Castelló difondran la imatge del municipi. L’acte en el qual s’ha anunciat el cupó ha estat presidit per l’alcaldessa Amparo Marco; el regidor de Benestar Social, José Luis López; i el director de l’ONCE a Castelló, Jesús Moril.

Marco ha destacat que el segon premie Ciutat Accessible Europea és una recompensa a tota la ciutat i a les organitzacions “que s’alcen tots els dies amb la voluntat i la il·lusió d’ajudar als altres”. L’alcaldessa també ha posat en valor els progressos de Castelló en matèria d’accessibilitat. Al mateix temps, Marco ha admés que “encara queda molt camí per recórrer” per a tindre unes instal·lacions cada vegada més accessibles i “que totes i tots puguen gaudir de Castelló”.

López, com a responsable de Benestar Social, s’ha mostrat satisfet pel fet que el cupó exercisca com “una postal que reconeix el treball dels qui treballen per fer d’aquesta una ciutat més accessible i inclusiva”. El regidor ha celebrat el prestigi que suposa el premi Ciutat Accessible Europea i el reconeixement obtingut pel Comissionat d’Assumptes Socials i el Fòrum Europeu de Persones amb Discapacitat.

En la mateixa línia que Marco, López ha apostat per donar continuïtat a aqueix treball per a “derrocar les barreres físiques i socials que encara queden”. Per a això, el regidor ha instat a la cooperació entre l’Ajuntament, les associacions i la ciutadania per a decidir què fer amb els 120.000 euros de premi. “Totes i tots hem de dissenyar el model de ciutat accessible que volem”, ha afirmat.

El director de l’ONCE a Castelló ha felicitat a tots els artífexs del guardó i ha indicat la necessitat de continuar avançant en matèria d’accessibilitat. Moril ha explicat que “des de l’ONCE volem continuar contribuint a difondre una imatge positiva de Castelló amb el treball dels 20.000 venedors de tota Espanya”.

El nou cupó de l’ONCE recorda la distinció obtinguda per la capital de la Plana el passat 29 de novembre. Va ser llavors quan Castelló va rebre a Brussel·les el segon premi de Ciutat Accessible Europea 2020 en una certamen en el qual va competir amb fins a 80 ciutats. Aquest reconeixement al compromís social i polític de Castelló amb l’accessibilitat es va complementar amb un premi de 120.000 euros. L’Ajuntament, al costat de les associacions implicades a convertir a Castelló en una ciutat accessible, està dissenyant un pla per a invertir-los a millorar la vida de les persones.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari