Castelló celebra la Setmana de la Mobilitat amb les bicicletes com a protagonistes

La capital de La Plana ja celebra una setmana plena d’activitats que culmina amb viatges en TRAM gratuïts el pròxim diumenge 22

Castelló celebra la Setmana de la Mobilitat amb les bicicletes com a protagonistes
17/09/2019 -

La programació per a aquesta Setmana de la Mobilitat 2019, del 16 al 22 de setembre, no ha fet més que començar. Des de la regidoria de mobilitat, encapçalada per Jorge Ribes, s’han preparat una infinitat d’activitats, tallers i esdeveniments per a facilitar a la ciutadania deixar el cotxe a casa i buscar altres mitjans de transport més sostenibles.

Ribes ha destacat la importància que els més xicotets coneguen maneres de transport més sostenibles i se’ls anime a usar el transport públic, la bicicleta o anar caminant. Per això, una part molt important d’aquesta setmana de la Mobilitat a Castelló seran les activitats per a xiquets i xiquetes. En els col·legis Illes Columbretes, Vicent Artero, Jaume I i Manel Garcia Grau, es faran tallers infantils i xarrades sobre el tema.

Camina amb nosaltres!

La temàtica d’aquesta setmana s’engloba baix el lema “Camina amb nosaltres!”, posant el focus en els beneficis no només per al medi ambient, sinó també per al cos, de caminar o pedalejar.

Les bicicletes seran les grans protagonistes d’aquesta setmana, amb inspeccions tècniques gratuïtes al parc Ribalta. Un dels esdeveniments més esperats serà la Marxa Urbana amb Bicicleta, que tindrà lloc el dissabte 21, el mateix Dia sense Cotxes. També hi ha punts d’informació sobre mobilitat respectuosa, funcionament de Bicicas i el procés d’adquisició de la targeta, o subvencions per a la compra de bicis.

Per al divendres 20, a partir de les 9 del matí hi haurà per primera vegada una macrobiciletada en la qual participaran 400 estudiants de set col·legis de Castelló de la Plana.

Amplia programació en la setmana de la mobilitat

El Dia Sense Cotxes serà el dissabte 21, en el qual el centre de Castelló quedarà tancat per al trànsit, només sent permesa la circulació de vehicles no contaminants i de càrrega i descàrrega.

El mateix dissabte se celebrarà la segona edició a la ciutat del PARK(ing) Day, una iniciativa que va nàixer a San Francisco en 2005 i s’ha anat estenent a altres ciutats en l’àmbit internacional. Des de les 9 fins a les 14 hores, el carrer Navarra serà dels vianants, que podran gaudir de diferents activitats com a concerts, tallers i xarrades. També hi haurà un concurs de decoració d’aparadors i places de pàrquing.

D’aquesta manera, es fomenta de forma divertida i amena la mobilitat sostenible, i la ciutadania reivindica un espai normalment reservat per a cotxes.

Finalment el diumenge 22, el final de la setmana i el Dia Europeu sense Cotxe, el que el TRAM a Castelló serà totalment gratuït.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari