La setmana de la Magdalena no serà lectiva a Castelló

L’Ajuntament ha confirmat que es manté el calendari escolar i que ofereix les ‘escoletes de Magdalena’ per a afavorir la conciliació

La setmana de la Magdalena no serà lectiva a Castelló

Després d’un llarg debat i molta incertesa, la setmana de la Magdalena no serà lectiva a Castelló, per la qual cosa l’alumnat dels seus centres educatius no tindrà classe la setmana que ve. Una decisió que s’ha pres aquest matí en una reunió del govern municipal en la qual s’ha optat per cedir davant el Consell Escolar, que ahir va rebutjar la urgència de la seua convocatòria per a tornar a votar aquest assumpte.

La notícia l’ha confirmada el consistori en un comunicat, després que haja circulat un missatge de WhatsApp en el qual un docent assegurava que es mantindria el calendari escolar sense confirmació oficial.

En concret, l’Ajuntament de Castelló ha assenyalat que “el govern municipal respecta la postura del Consell Escolar Municipal que, segons l’indicat per Generalitat, és l’òrgan que ha de decidir sobre el calendari lectiu”. Per tant, ha confirmat, “el calendari escolar vigent és l’aprovat el 8 de juliol de 2020 pel Consell Escolar, que estableix aquesta setmana com no lectiva”.

Es posa així fi al gran dubte que a poc a poc anava esgotant els dies. I és que el passat 21 de gener el Consell Escolar Municipal es va reunir de manera extraordinària i telemàtica i va acordar mantenir el calendari segons estava previst, però la Junta Local de Govern va insistir que es tracta d’un òrgan consultiu i va elevar la seua “preocupació” a la Conselleria de Sanitat i la d’Educació perquè anaren elles les que prengueren una decisió.

Després de diverses setmanes sense respostes clares sobre aquest assumpte, el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, es van pronunciar públicament sobre aquest assumpte durant l’anunci de la flexibilització de mesures a partir del dilluns. Tots dos van destacar que “si no hi ha festes, no té sentit que hi haja cap element que puga produir més contagis” i van anunciar una trobada amb l’alcaldessa, Amparo Marco, que es va produir ahir per a “abordar les línies roges sanitàries” d’aquests dies.

Malgrat el posicionament de les autoritats sanitàries i polítiques, finalment s’ha cedit davant l’òrgan, presidit pel regidor d’Educació, amb representació d’associacions de mares i pares i de diversos sindicats vinculats a l’ensenyament. Això sí, el consistori assegura que “continuarà vetlant pel compliment de les mesures sanitàries establides” i demana a la ciutadania col·laboració i responsabilitat per a evitar que es produïsquen situacions de risc sanitari en la setmana de la ‘no’ Magdalena i es registre un repunt de contagis.

D’aquesta manera, el consistori ha oferit alternatives per a la conciliació a través de les ‘Escoletes de Magdalena’ municipals i altres activitats extraescolars per a les quals s’obrirà inscripció demà dimecres 3 de març.

Per tant, la setmana del 8 al 12 de març, en la qual s’hagueren celebrat les festes de la Magdalena de 2021, serà no lectiva, igual que en el cas de la Universitat Jaume I (UJI), com va confirmar la seua rectora, Eva Alcón. Falta confirmar si el canvi del 8 de festiu a laborable també afecta les aules, per la qual cosa s’espera aclariment de l’ajuntament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari