Castelló aposta per la conscienciació de les noves generacions en la Setmana de la Mobilitat Sostenible

Del 16 al 22 de setembre, l’alumnat de Primària aprendrà l’impacte de la mobilitat sostenible en el medi ambient o les normes de seguretat vial

Castelló aposta per la conscienciació de les noves generacions en la Setmana de la Mobilitat Sostenible

‘Per una mobilitat sense emissions’ és el lema que encapçala la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible 2020, un programa de la Unió Europea (UE) que té com a objectiu tindre unes ciutats sense emissions amb combustibles que respecten el medi ambient en 2050. I Castelló serà una de les ciutats que torna a unir-se a la causa amb activitats que consciencien a les generacions més joves.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes, han assenyalat els beneficis d’adherir-se a aquest pla des de les capitals urbanes: “És important reivindicar l’espai públic per a la ciutadania i una mobilitat sostenible per a avançar cap a una ciutat que reduïsca les emissions i contribuïsca a frenar el canvi climàtic, apostant per mètodes de transport alternatius”, ha destacat Marco.

Així, del 16 al 22 de setembre, les escoles oferiran un curs en línia sobre mobilitat sostenible dirigit a l’alumnat de Primària en el qual es treballarà la mobilitat sostenible i la seua repercussió sobre el canvi climàtic, les normes de seguretat viària – especialment les mesures de seguretat enfront del coronavirus – i la importància dels camins escolars per a anar al col·legi protegits.

Segons ha assenyalat l’Ajuntament de Castelló, el curs està format per tres blocs, amb un vídeo didàctic en cadascun d’ells que explicarà la temàtica, un test perquè el professorat verifique que s’han comprés els conceptes i un exercici pràctic en la qual l’alumnat demostre l’aprés. A més, es realitzarà un concurs entre tots els alumnes i alumnes participants amb un premi per als tres finalistes.

El consistori també ha destacat que enguany els i les escolars participants rebran aquesta formació online per les condicions sanitàries actuals derivades del coronavirus.

Per a acabar la setmana de conscienciació, el dimarts 22 de setembre, Dia Sense Cotxes, diversos carrers del centre es tallaran el trànsit per a reivindicar l’espai públic per a vianants. El tall de trànsit a Castelló serà en la plaça de la Pau, carrer Gasset, avinguda Rei Don Jaume, carrers Zaragoza i Arrufat Alonso, plaça Clavé i carrers Sant Lluís i Conde Pestagua.

S’espera, així, que les generacions joves caminen cap a un futur més respectuós amb el medi ambient. I és que la Comissió Europea té com a objectiu l’eliminació progressiva d’automòbils de combustible convencional a les ciutats per a 2050 i avançar cap a una logística urbana de zero emissions en els principals centres urbans per a 2030. “Per això, com altres anys, des de Castelló ens sumem a la Setmana Europea de la Mobilitat amb l’organització d’accions didàctiques i de conscienciació ciutadana”, ha insistit l’edil de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari