Castelló planteja incloure en el servei de mediació d'habitatge els lloguers afectats per fons voltor

Castelló planteja incloure en el servei de mediació d'habitatge els lloguers afectats per fons voltor
11/03/2020 -

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló planteja incloure en el servei de mediació que té en marxa per a casos de desnonaments les situacions col·lectives que es veuen afectades per la pressió de les grans forquetes i fons voltors.

L’Ajuntament manté un conveni amb el col·legi d’advocats per a preste el servei de mediació. Fins al moment atén casos particulars davant processos d’execucions hipotecàries o de desnonaments per impagaments en lloguer. La Regidoria d’Habitatge ha mantingut una reunió aquest dimecres amb el col·legi d’advocat, el Sindicat de Llogaters i la PAH de Castelló en la qual traslladat la seua intenció d’incorporar en la mediació a les comunitats de veïns que resideixen en lloguer i es veuen immersos en ordres de “desnonament” per part de fons voltor.

La regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido, subratlla que la compra massiva d’antics Habitatges de Protecció Pública en el barri del Raval Universitari “està expulsant a famílies amb arrelament de la zona” “augmentant de manera desproporcionada el preu del lloguer o negant-se a renovar el contracte “amb pràctiques que ratllen l’assetjament immobiliari”.

La Regidoria subratlla que de manera paral·lela es treballarà en l’adaptació de protocol antidesnonaments a la nova moratòria anunciada pel Govern, que inclourà impedirà, a més de les execucions hipotecàries, els desallotjaments per impagaments de lloguer en llars vulnerables que manquen d’alternativa residencial.

Així mateix, recorda que el Govern prepara de cara a l’estiu una nova legislació en matèria d’habitatge que donarà facultats a les autonomies i als ajuntaments perquè controlen el preu màxim del lloguer en zones tensades.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari