Un simulacre d'explosius en el port sorprén els veïns de Castelló

Un simulacre d'explosius en el port sorprén els veïns de Castelló
30/05/2023 -

L’Armada espanyola ha dut a terme amb èxit l’exercici MARSEC-23, un simulacre marítim d’explosius avançat en el port de Castelló que ha sorprés els veïns de la zona. Aquesta operació conjunta ha reunit diversos mitjans i organismes, incloent-hi l’Autoritat Portuària de Castelló, la Guàrdia Civil, el Cos Nacional de Policia i els bombers.

La participació de l’Armada s’ha materialitzat a través del patruller d’altura Infanta Cristina, la Unitat de Bussejadors del Centre de Busseig de l’Armada (CBA) i la Comandància Naval de València i Castelló. Durant aquest exercici, s’han desenvolupat dos escenaris desafiadors que han posat a prova la coordinació i la capacitat de resposta de totes les unitats involucrades.

L’exercici MARSEC-23, dut a terme en el port de Castelló, ha demostrat la importància de la coordinació i la preparació conjunta davant situacions d’emergència. En el primer escenari, es va rebre un aaparença de bomba que suposadament havia sigut col·locada a bord del vaixell Infanta Cristina, atracat en el moll de Llevant del port. Davant aquesta situació crítica, la Guàrdia Civil va mobilitzar la seua Unitat Cinológica per a dur a terme la cerca de l’artefacte explosiu. L’habilitat i eficàcia dels equips es van posar a prova en una carrera contrarellotge per a garantir la seguretat.

En el segon escenari, una crida va alertar sobre la col·locació d’un explosiu fondejat en el port. Les Unitats de Bussejadors de la Guàrdia Civil i de l’Armada es van submergir per a realitzar una cerca submarina conjunta del supòsit explosiu. Aquesta operació subaquàtica va destacar la importància de la col·laboració i l’intercanvi de coneixements entre els experts en busseig de totes dues institucions.

L’objectiu principal de l’exercici MARSEC-23 ha sigut millorar la coordinació entre les unitats de l’Armada i els organismes governamentals i no governamentals responsables de la seguretat marítima. A més, s’han abordat altres aspectes rellevants com la lluita contra el tràfic de drogues, les emergències de salut pública, la protecció de ports, el control de substàncies perilloses en instal·lacions portuàries, la contaminació marítima, la cooperació amb l’Exèrcit de Terra, de l’Aire i de l’Espai en el control d’espais marítims d’interés nacional, la inspecció i vigilància pesquera, la guia del trànsit marítim i l’auxili i rescat en la mar.

En una roda de premsa, el comandant naval Jesús Otero va ressaltar la importància d’unir esforços per a enfrontar qualsevol tipus d’emergència, emfatitzant la necessitat de col·laboració i preparació conjunta. Per part seua, el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Enrique Vidal, va expressar la seua gratitud per haver sigut triats com a seu per a desenvolupar els exercicis MARSEC-23, destacant el reconeixement a nivell nacional d’aquestes importants maniobres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari