El Port de Castelló acull un simulacre contra la contaminació marina

L’Autoritat Portuària desplega la seua barrera anticontaminació per a tancar la bocana del port davant un hipotètic abocament de cru

El Port de Castelló acull un simulacre contra la contaminació marina
16/12/2019 -

El port de Castelló ha acollit aquest matí un simulacre d’activació del seu Pla Interior Marítim per a avaluar l’efectivitat i coordinació entre els diferents agents implicats en el cas d’un hipotètic abocament de cru. Han participat responsables de l’Autoritat Portuària, PortControl, policia portuària, Capitania Marítima, Sasemar i Consulmar.

Durant l’operatiu s’ha desplegat la barrera oceànica que permet tancar la bocana del port en menys de 15 minuts davant aquesta mena d’emergències. Es tracta d’una barrera única a Espanya, de 2.400 quilos i 400 metres de línia defensiva, que queda totalment expandida una vegada toca l’aigua. Aquesta infraestructura, amb una inversió de 180.000 euros, se suma a les barreres de contenció de PortCastelló situades en la seua dàrsena interior i el canal de refrigeració d’Iberdrola.

En total el port de Castelló disposa d’un total de 525 metres de barreres anticontaminació per a confinar possibles vessaments de petroli i refinats.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, ha explicat la importància d’aquests simulacres “per a avaluar els temps de resposta en el cas d’accidents relacionats amb la contaminació marina”. Francisco Toledo ha assenyalat que “volem créixer de manera sostenible, segura i garantint la protecció del port i el seu entorn davant possibles emergències, més enllà del que ens marca la normativa”, en referència a la instal·lació de les barreres anticontaminació per part de l’Autoritat Portuària, que no són obligatòries per llei.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari