El Sindicat de Treballadors presenta a Castelló una campanya per a avançar l'edat de jubilació en el sector petroquímic

El Sindicat de Treballadors presenta a Castelló una campanya per a avançar l'edat de jubilació en el sector petroquímic
23/01/2023 -

El Sindicat de Treballadors (STR) va presentar divendres passat en el Casino Antic de Castelló una campanya per a avançar l’edat de jubilació del sector químic i del refinament. En un acte obert a la ciutadania, els representants del STR (sindicat majoritari en el sector petroquímic espanyol) van explicar els principals arguments legals i científics en els quals es basa aquesta campanya.

A grans trets, el STR fonamenta la seua estratègia el desgast que les tasques pròpies del sector tenen en la salut dels treballadors, un factor que representa un increment de risc per a la seguretat a mesura que un professional envelleix. El Sindicat de Treballadors argumenta l’existència de la figura legal del coeficient reductor, que ja ha permés aquest avanç de l’edat de jubilació en sectors com la mineria o alguns cossos policials.

El secretari general del STR, Abel Tabuenca, ha manifestat que “la campanya ja està sumant adhesions en el teixit institucional i polític amb l’objectiu de poder presentar una proposta en el Congrés dels Diputats aquest mateix any”. Segons el secretari d’organització, Toni Carmona, “cada vegada més treballadors del sector ens expressen el seu suport en un objectiu que compte, segons un estudi que hem fet amb la Universitat de Saragossa, amb més d’un 90% de suport en el nostre col·lectiu”.

Les eleccions sindicals en BP

La presentació d’aquesta campanya del STR es produeix poques setmanes abans que se celebren les eleccions sindicals en la refineria de BP, uns comicis als quals STR concorrerà per primera vegada. El responsable de la candidatura del Sindicat de Treballadors, Israel Fernández, va destacar que “som un sindicat en creixement exponencial en els últims anys, en els quals hem entrat progressivament en els comités de moltes noves empreses, i tenim molta confiança a aconseguir-ho també en BP”.

En aquest sentit, Fernández va posar en valor “projectes com el del coeficient regulador per a avançar la jubilació en el nostre sector, perquè ens permeten presentar-nos davant els treballadors com un sindicat innovador que treballa per a defensar els seus interessos amb enfocaments nous.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari