Subvenció a la ceràmica per a fomentar l'ocupabilitat i l'emprenedoria

La finalitat del projecte és donar suport als aturats del sector ceràmic i donar-los recursos i nous coneixements

Subvenció a la ceràmica per a fomentar l'ocupabilitat i l'emprenedoria
23/10/2019 -

El Pacte per l’Ocupació de la Ceràmica ha obtingut una subvenció de 105.368,90 euros de la Conselleria d’Economia Sostenible per a la realització del projecte “Formació per a l’ocupabilitat i emprenedoria” juntament amb l'”Elaboració de les estratègies d’ocupació aplicades al territori”, corresponent al període 2019/2020.

El president del Consorci, Samuel Falomir, ha celebrat la consecució d’aquesta aportació, posant l’accent en la importància de “sumar iniciatives que redunden en benefici de les persones desocupades, que servisquen per a augmentar les possibilitats de reincorporació al mercat laboral dels veïns i veïnes dels municipis que integren el Pacte”.

En concret, aquest projecte té com a finalitat principal “donar suport als aturats provinents del sector de la indústria ceràmica que han perdut el seu treball i necessiten adquirir coneixements i competències específiques per a tornar a exercir un lloc de treball en aquest sector”, ha explicat Falomir.

“Formació per a l’ocupabilitat i emprenedoria”

Aquest projecte tracta de donar a conéixer a persones desocupades de qualsevol col·lectiu les possibilitats de crear el seu propi lloc de treball, facilitant-los la tramitació per a la creació de la seua pròpia empresa -començant des de zero o a través d’una cessió- i la formació bàsica necessària per a l’inici de la seua activitat, potenciant les idees innovadores.

Es podrà assessorar individualment (atenció a un cedent o emprenedor individualment, ja siga per a actualitzar la informació corresponent al seu projecte, com per a rebre assessorament en l’elaboració del pla de cessió) o en el marc d’un procés (atenció a un cedent i emprenedor alhora) podent comprendre des de la primera reunió de presentació de les parts, passant per la negociació, fins a la signatura del contracte definitiu. També s’oferirà suport a les pimes ja creades mitjançant assessorament i tutorització en l’èxit del seu negoci i fer-les capaces de crear ocupació.

El projecte inclou una àrea que fomentarà la necessitat de formació, actualització de coneixements i millora de l’ocupabilitat a través del desenvolupament d’accions formatives que donen resposta a la demanda concreta del sector ceràmic actual.

D’aquesta manera, es desenvoluparan iniciatives específiques en actualització i reciclatge en el sector ceràmic, concretament es facilitarà a l’alumnat les eines teòric-pràctiques per a la venda, creació, desenvolupament i impressió de dissenys ceràmics adaptats a la tecnologia Inkjet, donant resposta a la demanda de professionals formats en les noves tecnologies per part del sector ceràmic.

Cal destacar que la impressió digital mitjançant raig de tinta o Inkjet està consolidada hui en dia com la principal tècnica de decoració, per la qual cosa el seu coneixement és un requisit molt demandat per les empreses.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari